2002
Hodnocení některých výživových faktorů u vybrané skupiny vojáků AČR před a v průběhu základní vojenské služby
JUŘÍKOVÁ, Jana, Pavel BŘEZINA a Jan ŠIMŮNEKZákladní údaje
Originální název
Hodnocení některých výživových faktorů u vybrané skupiny vojáků AČR před a v průběhu základní vojenské služby
Název anglicky
Evaluation of some nutritional factors in a selected group of ACR soldiers before and during basic military service
Autoři
JUŘÍKOVÁ, Jana, Pavel BŘEZINA a Jan ŠIMŮNEK
Vydání
Vyškov, Sborník odborného semináře "Proviantní zabezpečení vojenských profesionálů AČR, od s. 40-43, 4 s. 2002
Nakladatel
Vysoká vojenská škola pozemního vojska
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Stať ve sborníku
Obor
50902 Social sciences, interdisciplinary
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání
tištěná verze "print"
Organizační jednotka
Fakulta sportovních studií
ISBN
80-7231-102-6
Klíčová slova anglicky
vegetables; fruit; milk and dairy products; meat
Příznaky
Recenzováno
Změněno: 7. 11. 2023 16:57, Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D.
V originále
V práci bylo sledováno stravování 9 vojáků účastnících se potápěčského kurzu. Stravování vojáků bylo zjišťéváno pomocí dotazníku a také sledováním jejich denního stravovacího záznamu. Výsledky ukázaly, že vojáci si během potápěčského kurzu kupují velké množství tučných pokrmů. Chybí jim vitaminy, minerální látky a vláknia, protože konzumace ovoce a zeleniny stejně jako koonzumace mléka a mléčných výrobků je nedostatečná.
Anglicky
At work, the diet of 9 soldiers participating in a diving course was monitored. The soldiers' diet was determined using a questionnaire and also by monitoring their daily diet record. The results showed that the soldiers buy a lot of fatty foods during the diving course. They lack vitamins, minerals and fiber because the consumption of fruits and vegetables as well as the consumption of milk and milk products is insufficient.