D 2002

Hodnocení některých výživových faktorů u vybrané skupiny vojáků AČR před a v průběhu základní vojenské služby

JUŘÍKOVÁ, Jana, Pavel BŘEZINA a Jan ŠIMŮNEK

Základní údaje

Originální název

Hodnocení některých výživových faktorů u vybrané skupiny vojáků AČR před a v průběhu základní vojenské služby

Název anglicky

Evaluation of some nutritional factors in a selected group of ACR soldiers before and during basic military service

Autoři

Vydání

Vyškov, Sborník odborného semináře "Proviantní zabezpečení vojenských profesionálů AČR, od s. 40-43, 4 s. 2002

Nakladatel

Vysoká vojenská škola pozemního vojska

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Stať ve sborníku

Obor

50902 Social sciences, interdisciplinary

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Forma vydání

tištěná verze "print"

Organizační jednotka

Fakulta sportovních studií

ISBN

80-7231-102-6

Klíčová slova anglicky

vegetables; fruit; milk and dairy products; meat

Příznaky

Recenzováno
Změněno: 7. 11. 2023 16:57, Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D.

Anotace

V originále

V práci bylo sledováno stravování 9 vojáků účastnících se potápěčského kurzu. Stravování vojáků bylo zjišťéváno pomocí dotazníku a také sledováním jejich denního stravovacího záznamu. Výsledky ukázaly, že vojáci si během potápěčského kurzu kupují velké množství tučných pokrmů. Chybí jim vitaminy, minerální látky a vláknia, protože konzumace ovoce a zeleniny stejně jako koonzumace mléka a mléčných výrobků je nedostatečná.

Anglicky

At work, the diet of 9 soldiers participating in a diving course was monitored. The soldiers' diet was determined using a questionnaire and also by monitoring their daily diet record. The results showed that the soldiers buy a lot of fatty foods during the diving course. They lack vitamins, minerals and fiber because the consumption of fruits and vegetables as well as the consumption of milk and milk products is insufficient.