D 2002

Hodnocení některých výživových faktorů u vybrané skupiny vojáků AČR před a v průběhu základní vojenské služby

JUŘÍKOVÁ, Jana, Pavel BŘEZINA and Jan ŠIMŮNEK

Basic information

Original name

Hodnocení některých výživových faktorů u vybrané skupiny vojáků AČR před a v průběhu základní vojenské služby

Name (in English)

Evaluation of some nutritional factors in a selected group of ACR soldiers before and during basic military service

Authors

JUŘÍKOVÁ, Jana, Pavel BŘEZINA and Jan ŠIMŮNEK

Edition

Vyškov, Sborník odborného semináře "Proviantní zabezpečení vojenských profesionálů AČR, p. 40-43, 4 pp. 2002

Publisher

Vysoká vojenská škola pozemního vojska

Other information

Language

Czech

Type of outcome

Stať ve sborníku

Field of Study

50902 Social sciences, interdisciplinary

Country of publisher

Czech Republic

Confidentiality degree

není předmětem státního či obchodního tajemství

Publication form

printed version "print"

Organization unit

Faculty of Sports Studies

ISBN

80-7231-102-6

Keywords in English

vegetables; fruit; milk and dairy products; meat

Tags

Reviewed
Změněno: 7/11/2023 16:57, Ing. Mgr. Jana Juříková, Ph.D.

Abstract

V originále

V práci bylo sledováno stravování 9 vojáků účastnících se potápěčského kurzu. Stravování vojáků bylo zjišťéváno pomocí dotazníku a také sledováním jejich denního stravovacího záznamu. Výsledky ukázaly, že vojáci si během potápěčského kurzu kupují velké množství tučných pokrmů. Chybí jim vitaminy, minerální látky a vláknia, protože konzumace ovoce a zeleniny stejně jako koonzumace mléka a mléčných výrobků je nedostatečná.

In English

At work, the diet of 9 soldiers participating in a diving course was monitored. The soldiers' diet was determined using a questionnaire and also by monitoring their daily diet record. The results showed that the soldiers buy a lot of fatty foods during the diving course. They lack vitamins, minerals and fiber because the consumption of fruits and vegetables as well as the consumption of milk and milk products is insufficient.