STEHLÍKOVÁ, Karolína, Martina MUSILOVÁ, Eliška KUBARTOVÁ, Barbora LIŠKA, Kateřina JEBAVÁ, Berit BLUMAIEROVÁ, David DROZD, Tereza TEERINK TURZÍKOVÁ, Adéla SZTURCOVÁ, Silvia DIVEKYIOVÁ a Sabina KAŠPAROVÁ. Theatrum.online. 2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Theatrum.online
Název česky Theatrum.online
Název anglicky Theatrum.online
Autoři STEHLÍKOVÁ, Karolína, Martina MUSILOVÁ, Eliška KUBARTOVÁ, Barbora LIŠKA, Kateřina JEBAVÁ, Berit BLUMAIEROVÁ, David DROZD, Tereza TEERINK TURZÍKOVÁ, Adéla SZTURCOVÁ, Silvia DIVEKYIOVÁ a Sabina KAŠPAROVÁ.
Vydání 2023.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Učebnice
Obor 60403 Performing arts studies
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW stránky učebnice o projektu
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky učebnice ; divadlo
Klíčová slova anglicky textbook ; theatre
Změnil Změnila: Mgr. Karolína Stehlíková, Ph.D., učo 19440. Změněno: 4. 1. 2024 10:36.
Anotace
Multimediální učebnice o divadle určená pro středoškolské vzdělávání. Obsahuje čtyři kapitoly a další materiály seznamující postupy, termíny nebo fenomény spojené s divadlem. Kapitoly (Vyprávění, Dialog, Maska, Divadelnost) nabízejí teoretickou část, metodické materiály, nabídku praktických aktivit i vhled do divadelní tvorby. Součástí je také slovník divadelních pojmů a metodický text nazvaný Chcete spolu mluvit o divadle? a metodická pomůcka k vedení aktivit Co je dobré vědět, než začnete s vedením aktivit. Učebnice využívá prostředí webu – obsahuje obrazový materiál, audia, videoukázky a také možnost propojování s dalšími platformami jako Dramox, web Divadelní lektoři a podobně.
Anotace anglicky
Multimedia textbook on theater intended for secondary school education. It contains four chapters and other materials introducing procedures, terms or phenomena associated with theater. The chapters (Narrative, Dialogue, Mask, Theatricality) offer a theoretical part, methodological materials, a range of practical activities and an insight into theatrical creative process. It also includes a dictionary of theater terms and a methodical text called Do you want to talk about theater together? and a methodological aid for managing activities What is good to know before you start managing activities. The textbook uses the web environment - it contains visual material, audios, video samples, as well as the possibility of linking with other platforms such as Dramox, the website Divadelní lektoři and other.
Návaznosti
TL05000128, projekt VaVNázev: Divadelní umění, postupy a techniky jako trenažér komunikačních dovedností a občanských, sociálních a personálních kompetencí (JAMUNI) (Akronym: JAMUNI)
Investor: Technologická agentura ČR, Divadelní umění, postupy a techniky jako trenažér komunikačních dovedností a občanských, sociálních a personálních kompetencí (JAMUNI)
VytisknoutZobrazeno: 13. 7. 2024 00:12