KŘÍŽ, Šimon. Mobile Phones and Animation in Art Education. In InSEA WOLD CONGRESS 2023. 2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Mobile Phones and Animation in Art Education
Název česky Mobilní telefony a animace ve výuce výtvarné výchovy
Autoři KŘÍŽ, Šimon.
Vydání InSEA WOLD CONGRESS 2023, 2023.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW official web
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky mobilní telefony, animace, výtvarná výchova, klasické techniky, digitální technologie
Klíčová slova anglicky mobile phones, animation, art education, classical techniques, digital technologies
Změnil Změnil: Mgr. Šimon Kříž, Ph.D., učo 411382. Změněno: 6. 2. 2024 11:00.
Anotace
The paper deals with the use of mobile phones in the teaching of art education. Mobile phones are a reliable means of simply and effectively implementing digital technologies in teaching. A good example of a significant increase in digital literacy with the help of classical art techniques is the use of a mobile phone in animation, which emphasizes the originality of artistic and authorial processing, giving creators a rich range of possibilities for combinations between techniques and experiments across surface, spatial and digital creation. The mentioned combination is beneficial not only for creators but also for educators, for whom the use of mobile phones brings an advantage compared to laptops and desktop computers, with its reliability and speed. Examples include workshops from summer 2022, which focused on spatial creation and animation aimed at students and the other on collage with animation aimed at art teachers.
Anotace česky
Článek se zabývá využitím mobilních telefonů ve výuce výtvarné výchovy. Mobilní telefony jsou spolehlivým prostředkem, jak jednoduše a efektivně implementovat digitální technologie do výuky. Dobrým příkladem výrazného zvýšení digitální gramotnosti pomocí klasických výtvarných technik je využití mobilního telefonu v animaci, která klade důraz na originalitu výtvarného a autorského zpracování a dává tvůrcům bohaté možnosti kombinací mezi technikami a experimentů napříč plošnou, prostorovou a digitální tvorbou. Uvedená kombinace je výhodná nejen pro tvůrce, ale i pro pedagogy, kterým využití mobilních telefonů přináší oproti notebookům a stolním počítačům výhodu v jejich spolehlivosti a rychlosti. Příkladem mohou být workshopy z léta 2022, který byl zaměřen na prostorovou tvorbu a animaci určenou studentům a druhý na koláž s animací určený učitelům výtvarné výchovy.
Návaznosti
MUNI/A/1340/2022, interní kód MUNázev: Míry kongruence teoretických předpokladů s praktickými dopady realizovaných programů výtvarné edukace.
Investor: Masarykova univerzita, Míry kongruence teoretických předpokladů s praktickými dopady realizovaných programů výtvarné edukace.
VytisknoutZobrazeno: 13. 7. 2024 04:40