PAWERA, Lukáš a Vít MUSIL. Optimalizace výuky fyziky prostřednictvím sledování očního pohybu studentů. Online. In Ota Kéhar. Moderní trendy v přípravě učitelů fyziky 10 Jak se za 20 let změnila výuka fyziky? 2023. 1. vyd. Plzeň: Západočeská univerzita v Plzni, 2023, s. 144-147. ISBN 978-80-261-1159-7.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Optimalizace výuky fyziky prostřednictvím sledování očního pohybu studentů
Název anglicky Optimizing The Teaching Of Physics Through Student Eye Movement Monitoring
Autoři PAWERA, Lukáš a Vít MUSIL.
Vydání 1. vyd. Plzeň, Moderní trendy v přípravě učitelů fyziky 10 Jak se za 20 let změnila výuka fyziky? 2023. od s. 144-147, 4 s. 2023.
Nakladatel Západočeská univerzita v Plzni
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50300 5.3 Education
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW URL
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 978-80-261-1159-7
Klíčová slova česky učitel fyziky, fyzikální vzdělávání, eye tracker
Klíčová slova anglicky physics teacher, physics education, eye tracker
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Daniela Marcollová, učo 111148. Změněno: 1. 2. 2024 15:38.
Anotace
Eyetracking je nová technologie, která umožňuje sledovat oční pohyb jedince při pozorování určitého textu nebo obrazu. V didaktice fyziky lze tuto technologii použít pro zlepšení výuky a porozumění studentů. Sledování očního pohybu může poskytnout učitelům cenné informace o tom, jaké části prezentovaného materiálu studenti nejvíce pozorují a kde se soustředí jejich pozornost. Tato informace umožňuje učitelům optimalizovat svou výuku a prezentovat informace tak, aby byly co nejefektivněji zpracovávány studenty.
Anotace anglicky
Eye-tracking is a new technology that makes it possible to track the eye movement of an individual while observing certain text or image. In physics teaching, this technology can be used to improve teaching and student understanding. Eye movement tracking can provide teachers with valuable information about what parts of the presented material students are looking at the most and where their attention is focused. This information allows teachers to optimize their teaching and present information in a way that is most efficiently processed by students.
Návaznosti
MUNI/A/1291/2022, interní kód MUNázev: Vzdělávání na základních a středních školách zaměřené na rozvoj přírodovědných, technických, digitálních, informatických a odborných kompetencí
Investor: Masarykova univerzita, Vzdělávání na základních a středních školách zaměřené na rozvoj přírodovědných, technických, digitálních, informatických a odborných kompetencí
VytisknoutZobrazeno: 1. 8. 2024 03:15