ATCHESON, Hana. The challenge of good timing: how to schedule assignments to motivate, not to demotivate for writing in task-based and process-oriented syllabi. In 2023 BALEAP/NFEAP: 16th Annual Norwegian Forum for English for Academic Purposes, summer conference, Oslo Metropolitan University. 2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název The challenge of good timing: how to schedule assignments to motivate, not to demotivate for writing in task-based and process-oriented syllabi
Název česky Výzva správného načasování: jak rozvrhnout písemné úkoly a motivovat, nikoliv demotivovat, ke psaní v sylabu založeném na úkolech a sylabu orientovaném na proces
Autoři ATCHESON, Hana.
Vydání 2023 BALEAP/NFEAP: 16th Annual Norwegian Forum for English for Academic Purposes, summer conference, Oslo Metropolitan University, 2023.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Norsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW book of abstracts
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky načasování; akademické psaní; sylabus založený na úkolech; sylabus orientovaný na proces
Klíčová slova anglicky good timing; academic writing; task-based sylabus; process-oriented sylabus
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: Mgr. Daniela Marcollová, učo 111148. Změněno: 14. 2. 2024 12:25.
Anotace
This paper discusses a complementary nature of task-based syllabus and process-oriented syllabus with a special focus on development of communicative competence in academic writing with students enrolled in Ph.D. study programmes in creative arts disciplines. From the first formulation of the problem, collecting information, preparing an outline, drafting and revising, to peer and teacher constructive feedback, students are guided through a process that should have a pragmatic goal. This goal goes beyond establishing the sentence patterns (Hyland, 2006, p. 130). To experience active learning, students need a meaningful motivation while the timing can be one of the key elements. The paper is supplemented with a survey that collected data via students´ reflective writing which focused on their understanding of short term and long term learning goals in academic writing in EAP classes at a graduate level. The use of reflective writing tasks can contribute to the students’ understanding of the learning process.
Anotace česky
Tento článek pojednává o komplementární povaze sylabu orientovaného na úkoly a sylabu orientovaného na proces, se zvláštním zaměřením na rozvoj komunikační kompetence v akademickém psaní u studentů zapsaných v doktorských studijních programech v uměleckých disciplínách. Od první formulace problému, sběru informací, přípravy osnovy, vypracování a revize, až po konstruktivní zpětnou vazbu od kolegů a učitelů, jsou studenti vedeni procesem, který by měl mít pragmatický cíl. Tento cíl přesahuje pouhé stanovení větných vzorců (Hyland, 2006, s. 130). Aby studenti zažili aktivní učení, potřebují smysluplnou motivaci, přičemž načasování může být jedním z klíčových prvků. Příspěvek je doplněn průzkumem, který shromažďoval data prostřednictvím reflektivního psaní studentů. Byl zaměřený na jejich porozumění krátkodobým a dlouhodobým cílům učení v akademickém psaní v hodinách EAP na postgraduální úrovni. Používání reflektivních písemných úkolů může přispět k tomu, aby studenti pochopili proces učení.
Návaznosti
MUNI/A/1335/2022, interní kód MUNázev: Výzkum v didaktice cizích jazyků
Investor: Masarykova univerzita, Výzkum v didaktice cizích jazyků
VytisknoutZobrazeno: 1. 8. 2024 15:58