PECINA, Pavel a Nikola STRAKOVÁ. Výzkum kvality výuky odborných předmětů oborů obchodu a služeb s využitím didaktických kazuistik. In 16. didaktická konferencia s medzinárodnou účasťou. 2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Výzkum kvality výuky odborných předmětů oborů obchodu a služeb s využitím didaktických kazuistik
Název anglicky Research on the quality of teaching professional subjects in the fields of trade and services using didactic case studies
Autoři PECINA, Pavel a Nikola STRAKOVÁ.
Vydání 16. didaktická konferencia s medzinárodnou účasťou, 2023.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Obor 50301 Education, general; including training, pedagogy, didactics [and education systems]
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky Didaktická kazuistika, obchod a služby, vyučovací hodina
Klíčová slova anglicky Didactic case study, Trade and services, Teaching unit
Změnil Změnil: doc. Mgr. Pavel Pecina, Ph.D., učo 20597. Změněno: 11. 1. 2024 09:26.
Anotace
Příspěvek je zaměřen na výzkum kvality výuky odborných předmětů obchodu a služeb gastronomického zaměření v České republice. V úvodu empirické studie jsou vymezeny možnosti kvalitativního výzkumu kvality výuky odborných předmětů oborů obchodu a služeb v oblasti gastronomie. Dále je prezentována původní didaktická kazuistika, která vznikla ve spolupráci s učitelkou tohoto oboru na střední odborné škole gastronomického zaměření v Jihomoravském kraji (Znojmo). Cílem kazuistiky je zhodnotit danou výukovou situaci dotčeného odborného předmětu z hlediska ukazatelů kvality výuky.
Anotace anglicky
The contribution is focused on researching the quality of teaching vocational subjects of trade and catering services in the Czech Republic. In the introduction of the empirical study, the possibilities of qualitative research into the quality of teaching professional subjects in trade and services in the field of gastronomy are defined. Furthermore, the original didactic case study is presented, which was created in cooperation with a teacher of this field at a secondary vocational school specializing in gastronomy in the South Moravian Region (Znojmo). The goal of the case study is to evaluate the given teaching situation of the concerned professional subject from the point of view of teaching quality indicators.
Návaznosti
MUNI/IVV/0778/2023, interní kód MUNázev: Problémové situace ve výuce na středních školách
Investor: Masarykova univerzita, Problémové situace ve výuce na středních školách
VytisknoutZobrazeno: 27. 7. 2024 18:45