KAŇKOVSKÁ, Andrea, Marika KUPKOVÁ, Silvie ŠEBOROVÁ, Šimon KŘÍŽ a Marta KOVÁŘOVÁ. Konference Čerstvý vítr. 2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Konference Čerstvý vítr
Název česky Konference Čerstvý vítr
Název anglicky Conference Fresh Wind
Autoři KAŇKOVSKÁ, Andrea (203 Česká republika, domácí), Marika KUPKOVÁ (203 Česká republika, garant, domácí), Silvie ŠEBOROVÁ (203 Česká republika), Šimon KŘÍŽ (203 Česká republika, domácí) a Marta KOVÁŘOVÁ (203 Česká republika).
Vydání 2023.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Uspořádání konference
Obor 60500 6.5 Other Humanities and the Arts
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW Odkaz na videozáznam konference URL
Kód RIV RIV/00216224:14410/23:00132889
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky zprostředkování umění;galerijní edukace; edukační obrat; Brno Art Week
Klíčová slova anglicky mediation of art; museum education; educational turn; Brno Art Week
Štítky Brno Art Week
Změnil Změnila: MgA. Andrea Kaňkovská, učo 528737. Změněno: 14. 3. 2024 15:06.
Anotace
Konference byla věnována zprostředkování a popularizaci moderního a současného výtvarného umění a byla určena profesionálům a profesionálkám a taky studentům a studentkám výtvarných, pedagogických a uměleckých škol, uměnovědních a dalších spřízněných oborů. Zaměřila se na inovativní formy zprostředkování umění a galerijní pedagogiky a autorské experimenty, které reagují na proměnu současného diskurzu. Vystoupili zde autorky a autoři knih, edukačních programů a dalších popularizačních forem, kteří dokázali přitažlivě, ale zároveň erudovaně podnítit zájem dětí i dospělých. V příspěvcích a diskuzích vysvětlili svoje tvůrčí záměry a přístupy, naznačili i slepé uličky a rizika vlastního snažení.
Anotace anglicky
The conference is dedicated to the mediation and popularization of modern and contemporary visual arts and is intended for professionals and students of art, pedagogical and art schools, art history and other related disciplines. It will focus on innovative forms of art mediation and gallery pedagogy and authorial experiments that respond to the transformation of contemporary discourse. It will feature authors of books, educational programs and other forms of popularization who have managed to stimulate the interest of children and adults in an appealing yet erudite manner. In their contributions and discussions, they will explain their creative intentions and approaches, as well as indicate the dead ends and risks of their own endeavours.
Návaznosti
73 23 09 1885, interní kód MUNázev: Brno Art Week
Investor: Magistrát města Brno, Brno Art Week
VytisknoutZobrazeno: 25. 7. 2024 18:24