UDEH, Kelechi Victoria a Ntite Orji KALU. Understanding Childhood: A literature Review. In The 1st International Positive Schools and Well-Being Conference , May 2023. 2024. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.61518/ijpw-30.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Understanding Childhood: A literature Review
Název česky Porozumění dětství: Přehled literatury
Název anglicky Understanding Childhood: A literature Review
Autoři UDEH, Kelechi Victoria a Ntite Orji KALU.
Vydání The 1st International Positive Schools and Well-Being Conference , May 2023. 2024.
Další údaje
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Doi http://dx.doi.org/10.61518/ijpw-30
Klíčová slova česky Dětství, chování, osobnost, vývoj, prostředí.
Klíčová slova anglicky Childhood, Behavior, Personality, Development, Environment.
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Ntite Orji Kalu, učo 454586. Změněno: 30. 3. 2024 01:58.
Anotace
Who a child is can be explained on the basis of age, size, and physical developments and so on. Children are critical for the continuance of the human society. The journey through childhood determines individual personalities and the ability to handle the demands and responsibilities of adulthood. Every society is and should be interested in the wellbeing of the child. The concept of childhood consists of all the experiences happening within this period of life. The vulnerability of the child has not only prompted interest in the person of the child, but also makes it necessary to legalize laws and rights, enforce rules to protect and ensure its wellbeing by governing bodies, parents, cultural practices and so on. Different approaches and schools of thoughts have debated the main determinants and components of childhood, and the resulting behaviors in later life. This paper is based on the need to understand the background to human behavior which is ultimately traced to childhood components and experiences. This paper is theoretical in nature and has reviewed scholarly articles on the genetics, cultural, and anthropological components of childhood, carefully selected from credible and accredited databases. This paper also discusses, objectively, the criticisms facing these approaches to childhood, such as the child’s personality trait, people’s perception of who a child is, and the use of media to facilitate those perceptions. Lastly, the paper establishes the individualism of a child regardless of external factors, as a main contributor to the personality and behavior of the child, and later as an adult member of the society, making a huge impact on the success of that society.
Anotace česky
Kdo je dítě, lze vysvětlit na základě věku, velikosti, tělesného vývoje atd. Děti mají zásadní význam pro pokračování lidské společnosti. Cesta dětstvím určuje individuální osobnost a schopnost zvládat nároky a odpovědnost dospělosti. Každá společnost se zajímá a měla by se zajímat o blaho dítěte. Pojem dětství se skládá ze všech zkušeností, které se v tomto období života odehrávají. Zranitelnost dítěte vyvolala nejen zájem o jeho osobu, ale také nutnost uzákonit zákony a práva, prosadit pravidla na ochranu a zajištění jeho blaha ze strany řídících orgánů, rodičů, kulturních zvyklostí atd. Různé přístupy a myšlenkové školy diskutovaly o hlavních determinantách a složkách dětství a z nich vyplývajícího chování v pozdějším životě. Tento článek vychází z potřeby pochopit pozadí lidského chování, které má v konečném důsledku původ ve složkách a zkušenostech z dětství. Tato práce je teoretické povahy a obsahuje přehled odborných článků o genetických, kulturních a antropologických složkách dětství, pečlivě vybraných z důvěryhodných a akreditovaných databází. Tento článek se také objektivně zabývá kritikou, které čelí tyto přístupy k dětství, jako jsou osobnostní rysy dítěte, vnímání lidí, kdo je dítě, a využívání médií k usnadnění tohoto vnímání. Nakonec článek stanovuje individualismus dítěte bez ohledu na vnější faktory jako hlavní faktor, který přispívá k osobnosti a chování dítěte a později jako dospělého člena společnosti, což má obrovský vliv na úspěch této společnosti.
VytisknoutZobrazeno: 5. 10. 2024 03:33