a 2023

Perioperative criteria of quality in thoracic surgery

PEŠTÁL, Adam, Zdeněk CHOVANEC, Vadim PRUDIUS, Petr DAŇA, Tomáš HANSLÍK et. al.

Základní údaje

Originální název

Perioperative criteria of quality in thoracic surgery

Název česky

Hodnocení kvality perioerační péče v hrudní chirurgii

Název anglicky

Perioperative criteria of quality in thoracic surgery

Autoři

PEŠTÁL, Adam, Zdeněk CHOVANEC, Vadim PRUDIUS, Petr DAŇA a Tomáš HANSLÍK

Vydání

2023

Další údaje

Typ výsledku

Konferenční abstrakt

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organizační jednotka

Lékařská fakulta

Klíčová slova česky

kritéria kvality

Klíčová slova anglicky

criteria of quality
Změněno: 14. 3. 2024 14:25, Mgr. Tereza Miškechová

Anotace

CZ EN

Česky

Sledování a hodnocení kvality poskytované zdravotní péče by mělo být běžnou součástí lékařské péče. Správné sledování kritérií je možné pouze na základě sběru dat prostřednictvím vytvoření vhodné databáze. Klinicky relevantní kritéria lze založit na třech hlavních sledovaných parametrech, mezi které patří výskyt pooperační sepse, potřeba transfuze a 30denní mortalita. Lze navrhnout další parametry, např. počet resekcí R1, počet rehospitalizací, počet pacientů s prodlouženou pooperační vzduchovou píštělí, počet reoperací, hodnocení výskytu závažných pooperačních komplikací podle Clavien-Dindo klasifikace.

Anglicky

Monitoring and evaluation of the quality of health care provided should be a routine medicale care. Correct monitoring of the criteria is only possible on the basis of data collection through the creation of an appropriate database. Clinically relevant criteria can be further based on three main parameters monitored, which include the occurrence of postopertive sepsis, the need for transfusion and 30-day mortality. More parametrs can be propoused, e.g. number of R1 resection, number of rehospitalizations, number of patient with prolonged postoperative air fistula, number of reoperations, asseessment of the incidence of major postoperative complication according to the Clavien-Dindo classification.