BRÁZDA, Radim. Fyziologie výživy, pivo a filozofická antropologie : Jacob Moleschott a Ludwig Feuerbach. Studia historica Brunensia. Brno, 2023, roč. 70, č. 2, s. 91-106. ISSN 1803-7429. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.5817/SHB2023-2-7. |
Další formáty:
BibTeX
LaTeX
RIS
@article{2368241, author = {Brázda, Radim}, article_location = {Brno}, article_number = {2}, doi = {http://dx.doi.org/10.5817/SHB2023-2-7}, keywords = {nutrition; physiology; dietetics; beer; philosophical anthropology; nutritional physiology; Moleschott; Feuerbach}, language = {cze}, issn = {1803-7429}, journal = {Studia historica Brunensia}, title = {Fyziologie výživy, pivo a filozofická antropologie : Jacob Moleschott a Ludwig Feuerbach}, url = {https://hdl.handle.net/11222.digilib/digilib.79228}, volume = {70}, year = {2023} }
TY - JOUR ID - 2368241 AU - Brázda, Radim PY - 2023 TI - Fyziologie výživy, pivo a filozofická antropologie : Jacob Moleschott a Ludwig Feuerbach JF - Studia historica Brunensia VL - 70 IS - 2 SP - 91-106 EP - 91-106 SN - 18037429 KW - nutrition KW - physiology KW - dietetics KW - beer KW - philosophical anthropology KW - nutritional physiology KW - Moleschott KW - Feuerbach UR - https://hdl.handle.net/11222.digilib/digilib.79228 N2 - Text představuje souvislost mezi a) vědeckou analýzou složení potravin (včetně piva) a jejich vlivu na člověka, kterou předložil ve druhé polovině 19. stol. lékař a fyziolog Jacob Moleschott; a b) snahou učinit z těchto poznatků empirickou bázi materialistické verze filozofické antropologie, kterou předložil filozof a antropolog Ludwig Feuerbach. ER -
BRÁZDA, Radim. Fyziologie výživy, pivo a filozofická antropologie : Jacob Moleschott a Ludwig Feuerbach. \textit{Studia historica Brunensia}. Brno, 2023, roč.~70, č.~2, s.~91-106. ISSN~1803-7429. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.5817/SHB2023-2-7.
|