ČULEN, Jiří, Aleš JANČÁŘ a Zdeněk MATĚJ. Neutronová detekční jednotka s integrovaným děličem, zdrojem VN a předzesilovačem. 2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Neutronová detekční jednotka s integrovaným děličem, zdrojem VN a předzesilovačem
Název anglicky Neutron detector with integrated high voltage divider and preamplifier
Autoři ČULEN, Jiří (203 Česká republika, garant, domácí), Aleš JANČÁŘ (203 Česká republika) a Zdeněk MATĚJ (203 Česká republika, domácí).
Vydání 2023.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Technicky realizované výsledky (prototyp, funkční vzorek)
Obor 20201 Electrical and electronic engineering
Stát vydavatele Česká republika
Utajení obsah podléhá obchodnímu tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14330/23:00134562
Organizační jednotka Fakulta informatiky
Klíčová slova anglicky neutron detection unit;ionising radiation detector;scintillation material;photomultiplier;electromagnetic shielding;active divider;preamplifier;electrical signal
Technické parametry Neutronová detekční jednotka umožňuje detekci neutronového záření pomocí scintilačního detektoru CLYC. Vlastnosti a parametry: Kladné napájení vedené společně se signálem, aktivní dělič napětí, VN zdroj, předzesilovač, průměr fotokatody PMT 38 mm. Energetický rozsah 30 keV až 3 MeV, FWHM 4.5 % (Cs-137), pracovní teplota 5 až 45 °C. Důležité součásti: Krystal, PMT, elektronika, konektor.
Změnil Změnil: doc. RNDr. Zdeněk Matěj, Ph.D., učo 72963. Změněno: 13. 2. 2024 11:32.
Anotace
*Neutronová detekční jednotka je konstruována jako nezávislý detektor ionizujícího záření, který obsahuje vhodně navržený scintilační materiál pro detekci záření, fotonásobič s elektromagnetickým stíněním pro převod světelného signálu na elektrický signál, zdroj vysokého napětí pro napájení fotonásobiče s aktivním děličem a v neposlední řadě předzesilovač, který natvaruje a zesílí elektrický signál z fotonásobiče.
Anotace anglicky
*The neutron detection unit is designed as an independent detector of ionizing radiation, which contains a suitably designed scintillation material for radiation detection, a photomultiplier with electromagnetic shielding for converting the light signal into an electrical signal, a high-voltage source for powering the photomultiplier with an active divider, and last but not least, a preamplifier that shapes and amplifies the electrical signal from the photomultiplier.
Návaznosti
FW06010079, projekt VaVNázev: Digitální spektrometr pro charakterizaci neznámého neutronového pole
Investor: Technologická agentura ČR, Digitální spektrometr pro charakterizaci neznámého neutronového pole, Podprogram 1 "Technologičtí lídři"
VytisknoutZobrazeno: 1. 8. 2024 08:24