HARUŠTIAKOVÁ, Danka, Natália MARTÍNKOVÁ, Magdaléna BLAŽKOVÁ, Lenka NECIDOVÁ, Šárka BURSOVÁ, Klára BARTÁKOVÁ, Alena ZOUHAROVÁ, Lenka VORLOVÁ, Marcela KLIMEŠOVÁ a Oto HANUŠ. Vyšetření rizika mikrobiální kontaminace potravin. 2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vyšetření rizika mikrobiální kontaminace potravin
Název česky Vyšetření rizika mikrobiální kontaminace potravin
Název anglicky Evaluation of the risk of microbial contamination of food
Autoři HARUŠTIAKOVÁ, Danka (703 Slovensko, garant, domácí), Natália MARTÍNKOVÁ (703 Slovensko, domácí), Magdaléna BLAŽKOVÁ (203 Česká republika, domácí), Lenka NECIDOVÁ (203 Česká republika), Šárka BURSOVÁ (203 Česká republika), Klára BARTÁKOVÁ (203 Česká republika), Alena ZOUHAROVÁ (203 Česká republika), Lenka VORLOVÁ (203 Česká republika), Marcela KLIMEŠOVÁ (203 Česká republika) a Oto HANUŠ (203 Česká republika).
Vydání 2023.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Software
Obor 10606 Microbiology
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14310/23:00133967
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova česky mikrobiologický profil; potraviny; hodnocení rizika; porušení chladícího řetězce
Klíčová slova anglicky microbiological profile; foods; risk assessment; cold chain interuption
Technické parametry Na softwaru spolupracovaly týmy autorů z Veterinární univerzity Brno Fakulta veterinární hygieny a ekologie (IČO: 62157124), Masarykovi univerzity, Přírodovědecká fakulta, Brno (IČO: 00216224) a Výzkumného ústavu mlékárenského s.r.o. Praha (IČO: 26722861). Stránka, na které se výsledek nachází: https://webstudio.shinyapps.io/transportvzorku/ Software je založen na matematických modelech experimentálních dat. K vytvoření software ve formě webové aplikace byl použit software R a balíky „shiny“, „shinythemes“, „readxl“ a „plotly“. Software je volně přístupný odborné i laické veřejnosti. Používáním tohoto nástroje nevzniká žádný smluvní vztah mezi uživatelem a autory softwaru nebo majiteli serveru, na kterém je umístěn.
Změnil Změnila: RNDr. Danka Haruštiaková, Ph.D., učo 163612. Změněno: 25. 3. 2024 17:24.
Anotace
Software Transport vzorků hodnotí vliv míry porušení chladírenského řetězce při odběru a transportu úředně odebraných vzorků na jejich mikrobiální profil. Je volně přístupný na webové stránce https://webstudio.shinyapps.io/transportvzorku/
Anotace anglicky
The software Transport vzorku evaluates the effect of the cold chain violation during the transport of officially collected samples on their microbial profile. It is freely accessible on the website https://webstudio.shinyapps.io/transportvzorku/
Návaznosti
QK21020245, projekt VaVNázev: Vliv míry porušení chladírenského řetězce při odběru a transportu úředně odebraných vzorků na jejich mikrobiální profil
Investor: Ministerstvo zemědělství ČR, Vliv míry porušení chladírenského řetězce při odběru a transportu úředně odebraných vzorků na jejich mikrobiální profil
VytisknoutZobrazeno: 3. 8. 2024 00:12