2023
Vyšetření rizika mikrobiální kontaminace potravin
HARUŠTIAKOVÁ, Danka, Natália MARTÍNKOVÁ, Magdaléna BLAŽKOVÁ, Lenka NECIDOVÁ, Šárka BURSOVÁ et. al.Základní údaje
Originální název
Vyšetření rizika mikrobiální kontaminace potravin
Název česky
Vyšetření rizika mikrobiální kontaminace potravin
Název anglicky
Evaluation of the risk of microbial contamination of food
Autoři
HARUŠTIAKOVÁ, Danka (703 Slovensko, garant, domácí), Natália MARTÍNKOVÁ (703 Slovensko, domácí), Magdaléna BLAŽKOVÁ (203 Česká republika, domácí), Lenka NECIDOVÁ (203 Česká republika), Šárka BURSOVÁ (203 Česká republika), Klára BARTÁKOVÁ (203 Česká republika), Alena ZOUHAROVÁ (203 Česká republika), Lenka VORLOVÁ (203 Česká republika), Marcela KLIMEŠOVÁ (203 Česká republika) a Oto HANUŠ (203 Česká republika)
Vydání
2023
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Software
Obor
10606 Microbiology
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Odkazy
Kód RIV
RIV/00216224:14310/23:00133967
Organizační jednotka
Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova česky
mikrobiologický profil; potraviny; hodnocení rizika; porušení chladícího řetězce
Klíčová slova anglicky
microbiological profile; foods; risk assessment; cold chain interuption
Technické parametry
Na softwaru spolupracovaly týmy autorů z Veterinární univerzity Brno Fakulta veterinární hygieny a ekologie (IČO: 62157124), Masarykovi univerzity, Přírodovědecká fakulta, Brno (IČO: 00216224) a Výzkumného ústavu mlékárenského s.r.o. Praha (IČO: 26722861). Stránka, na které se výsledek nachází: https://webstudio.shinyapps.io/transportvzorku/ Software je založen na matematických modelech experimentálních dat. K vytvoření software ve formě webové aplikace byl použit software R a balíky „shiny“, „shinythemes“, „readxl“ a „plotly“. Software je volně přístupný odborné i laické veřejnosti. Používáním tohoto nástroje nevzniká žádný smluvní vztah mezi uživatelem a autory softwaru nebo majiteli serveru, na kterém je umístěn.
Změněno: 25. 3. 2024 17:24, RNDr. Danka Haruštiaková, Ph.D.
V originále
Software Transport vzorků hodnotí vliv míry porušení chladírenského řetězce při odběru a transportu úředně odebraných vzorků na jejich mikrobiální profil. Je volně přístupný na webové stránce https://webstudio.shinyapps.io/transportvzorku/
Anglicky
The software Transport vzorku evaluates the effect of the cold chain violation during the transport of officially collected samples on their microbial profile. It is freely accessible on the website https://webstudio.shinyapps.io/transportvzorku/
Návaznosti
QK21020245, projekt VaV |
|