R 2023

Vyšetření rizika mikrobiální kontaminace potravin

HARUŠTIAKOVÁ, Danka, Natália MARTÍNKOVÁ, Magdaléna BLAŽKOVÁ, Lenka NECIDOVÁ, Šárka BURSOVÁ et. al.

Základní údaje

Originální název

Vyšetření rizika mikrobiální kontaminace potravin

Název česky

Vyšetření rizika mikrobiální kontaminace potravin

Název anglicky

Evaluation of the risk of microbial contamination of food

Autoři

HARUŠTIAKOVÁ, Danka (703 Slovensko, garant, domácí), Natália MARTÍNKOVÁ (703 Slovensko, domácí), Magdaléna BLAŽKOVÁ (203 Česká republika, domácí), Lenka NECIDOVÁ (203 Česká republika), Šárka BURSOVÁ (203 Česká republika), Klára BARTÁKOVÁ (203 Česká republika), Alena ZOUHAROVÁ (203 Česká republika), Lenka VORLOVÁ (203 Česká republika), Marcela KLIMEŠOVÁ (203 Česká republika) a Oto HANUŠ (203 Česká republika)

Vydání

2023

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Software

Obor

10606 Microbiology

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Odkazy

Kód RIV

RIV/00216224:14310/23:00133967

Organizační jednotka

Přírodovědecká fakulta

Klíčová slova česky

mikrobiologický profil; potraviny; hodnocení rizika; porušení chladícího řetězce

Klíčová slova anglicky

microbiological profile; foods; risk assessment; cold chain interuption

Technické parametry

Na softwaru spolupracovaly týmy autorů z Veterinární univerzity Brno Fakulta veterinární hygieny a ekologie (IČO: 62157124), Masarykovi univerzity, Přírodovědecká fakulta, Brno (IČO: 00216224) a Výzkumného ústavu mlékárenského s.r.o. Praha (IČO: 26722861). Stránka, na které se výsledek nachází: https://webstudio.shinyapps.io/transportvzorku/ Software je založen na matematických modelech experimentálních dat. K vytvoření software ve formě webové aplikace byl použit software R a balíky „shiny“, „shinythemes“, „readxl“ a „plotly“. Software je volně přístupný odborné i laické veřejnosti. Používáním tohoto nástroje nevzniká žádný smluvní vztah mezi uživatelem a autory softwaru nebo majiteli serveru, na kterém je umístěn.
Změněno: 25. 3. 2024 17:24, RNDr. Danka Haruštiaková, Ph.D.

Anotace

V originále

Software Transport vzorků hodnotí vliv míry porušení chladírenského řetězce při odběru a transportu úředně odebraných vzorků na jejich mikrobiální profil. Je volně přístupný na webové stránce https://webstudio.shinyapps.io/transportvzorku/

Anglicky

The software Transport vzorku evaluates the effect of the cold chain violation during the transport of officially collected samples on their microbial profile. It is freely accessible on the website https://webstudio.shinyapps.io/transportvzorku/

Návaznosti

QK21020245, projekt VaV
Název: Vliv míry porušení chladírenského řetězce při odběru a transportu úředně odebraných vzorků na jejich mikrobiální profil
Investor: Ministerstvo zemědělství ČR, Vliv míry porušení chladírenského řetězce při odběru a transportu úředně odebraných vzorků na jejich mikrobiální profil