DUŠKOVÁ, Marta, Ivana KOLÁČKOVÁ, Martina ZAPLETALOVÁ, David NOVÁK, Petr KRÁLÍK a Renata KARPÍŠKOVÁ. Průkaz probiotických kultur v komerčních doplňcích stravy na českém trhu. Výživa a potraviny. Výživaservis s.r.o., 2023, roč. 78, č. 6, s. 15-18. ISSN 1211-846X.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Průkaz probiotických kultur v komerčních doplňcích stravy na českém trhu
Autoři DUŠKOVÁ, Marta, Ivana KOLÁČKOVÁ, Martina ZAPLETALOVÁ, David NOVÁK, Petr KRÁLÍK a Renata KARPÍŠKOVÁ.
Vydání Výživa a potraviny, Výživaservis s.r.o. 2023, 1211-846X.
Další údaje
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Klíčová slova anglicky lactic acid bacteria; qualitative analysis; cultivation methods; non-cultivation methods; food supplements
Změnil Změnila: doc. MVDr. Renata Karpíšková, Ph.D., učo 52659. Změněno: 26. 2. 2024 11:51.
Anotace
Kontrola probiotických doplňků stravy je rozhodující pro ověření jejich účinnosti i bezpečnosti. Cílem této studie bylo provést kvalitativní analýzu šesti komerčně dostupných probiotických preparátů a kultivační i nekultivační metodou (16S rRNA NGS) porovnat laboratorní výsledky s deklarovanými informacemi v příbalových letácích produktů.
VytisknoutZobrazeno: 23. 7. 2024 17:24