STAŠEK, Andrea, Ondřej MUSIL, Zuzana SEMLEROVÁ a Tereza DOLEŽALOVÁ. Zpráva o projektu Queer zdraví : rizika a protektivní faktory duševního a tělesného well-beingu u sexuálních a genderových menšin. E-psychologie. Praha: Českomoravská psychologická společnost, 2024, roč. 18, č. 1, s. 53-56. ISSN 1802-8853. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.29364/epsy.494.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Zpráva o projektu Queer zdraví : rizika a protektivní faktory duševního a tělesného well-beingu u sexuálních a genderových menšin
Název anglicky The report of the project Queer health : Risks and protective factors for mental and physical well-being among sexual and gender minorities
Autoři STAŠEK, Andrea, Ondřej MUSIL, Zuzana SEMLEROVÁ a Tereza DOLEŽALOVÁ.
Vydání E-psychologie, Praha, Českomoravská psychologická společnost, 2024, 1802-8853.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku (nerecenzovaný)
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW zpráva - open access
Organizační jednotka Fakulta sociálních studií
Doi http://dx.doi.org/10.29364/epsy.494
Změnil Změnila: Mgr. Blanka Farkašová, učo 97333. Změněno: 2. 4. 2024 13:51.
Anotace
Příspěvek informuje stručně o výzkumu, jehož krátkodobým cílem bylo prostřednictvím dotazníkového šetření získat aktuální data o duševním a fyzickém zdraví dospělých LGBTQ+ lidí v Česku a na Slovensku. Dlouhodobým cílem projektu je získat dostatečně kvalitní informace, které pomohou v debatě, prevenci a rozvoji v oblasti veřejného zdraví a psychologické péče o LGBTQ+ lidi.
Anotace anglicky
The paper briefly reports on the research, the short-term aim of which was to obtain through a questionnaire survey current data on the mental and physical health of LGBTQ+ adults in the Czech Republic and Slovakia. The project's long-term aim is to obtain sufficient quality information to help inform debate, prevention and development in the field of public health and mental health care for LGBTQ+ people.
VytisknoutZobrazeno: 15. 7. 2024 16:33