KAŇKOVSKÁ, Andrea. A VIEW OF THE CZECH AND SLOVAK ART SCENE. Installations, material, multimedia and participatory projects. Through the eyes of Andrea Kaňkovská. In Vyžádaná přednáška na téma československého současného umění. 2024.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název A VIEW OF THE CZECH AND SLOVAK ART SCENE. Installations, material, multimedia and participatory projects. Through the eyes of Andrea Kaňkovská
Název česky POHLED NA ČESKOU A SLOVENSKOU UMĚLECKOU SCÉNU. Instalace, materiálové, multimediální a participativní projekty. Očima Andrey Kaňkovské.
Autoři KAŇKOVSKÁ, Andrea (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Vyžádaná přednáška na téma československého současného umění, 2024.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Vyžádané přednášky
Obor 60401 Arts, Art history
Stát vydavatele Polsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW odkaz na stránky Akademia Sztuki Pieknych v Lodži s informací o přednášce
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova česky instalace; material; multimedia; participativní projekty; české umění; slovenské umění
Klíčová slova anglicky Installations; material; multimedia; participatory projects; czech art; slovak art;
Štítky Czech and Slovak contemporary art
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnila: MgA. Andrea Kaňkovská, učo 528737. Změněno: 9. 4. 2024 11:50.
Anotace
A LOOK AT THE CZECH AND SLOVAK ART SCENE. Installations, material, multimedia and participatory projects. This invited lecture at Akademia Sztuki Pieknych in Lodz, Poland, presents contemporary Czech and Slovak art and its innovative formats with regard to materials, interdisciplinary and multimedia overlaps, and participatory projects that bring new themes and issues to contemporary art discourse. These include material and spatial installations of an ephemeral nature that disrupt established notions of the sculpture or spatial work, as well as participatory projects that bring new ways of working with audiences and create new requirements for education and mediation of art.
Anotace česky
POHLED NA ČESKOU A SLOVENSKOU UMĚLECKOU SCÉNU. Instalace, materiálové, multimediální a participativní projekty. Vyžádaná přednáška na Akademii Sztuki Pieknych v Lodži v Polsku představuje současné české a slovenské umění a jejich inovativní formáty s ohledem na materiály, mezioborové a multimediální přesahy a projekty s prvky participace, které přináší do současného výtvarného diskurzu nová témata a problematiku. Jde o materiálové a prostorové instalace efemérní povahy, které nabourávají zažité představy o soše nebo prostorovém díle a také participativní projekty, které přináší nové způsoby práce s publikem a vytváří nové požadavky na edukaci a zprostředkování umění.
VytisknoutZobrazeno: 7. 9. 2024 23:19