HEJČ, David. Budoucnost správních žalob určených k ochraně veřejného zájmu ve světle připravovaných novel soudního řádu správního. In Prof. JUDr. Jiří Hoetzel – 150 let od narození (význam jeho díla pro správní právo v retrospektivním a perspektivním pohledu), Právnická fakulta, Západočeská univerzita v Plzni. 2024.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Budoucnost správních žalob určených k ochraně veřejného zájmu ve světle připravovaných novel soudního řádu správního
Název anglicky The Future of Administrative Actions to Protect the Public Interest in the Light of Planned Amendments to the Code of Administrative Justice
Autoři HEJČ, David.
Vydání Prof. JUDr. Jiří Hoetzel – 150 let od narození (význam jeho díla pro správní právo v retrospektivním a perspektivním pohledu), Právnická fakulta, Západočeská univerzita v Plzni, 2024.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Prezentace na konferencích
Obor 50501 Law
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Klíčová slova anglicky administrative court action, public interest, supreme prosecutor, public defender of rights,
Změnil Změnil: JUDr. David Hejč, Ph.D., učo 206607. Změněno: 14. 4. 2024 11:52.
Anotace
Příspěvek se zabýval problematikou připravovaných legislativních změn návrhových oprávnění k ochraně veřejného zájmu ve správním soudnictví, a to především pokud jde o působnost nejvyššího státního zástupce a veřejného ochránce práv.
Anotace anglicky
The contribution dealt with the issue of legislative changes of standing to bring an action to protect public interest before the administrative justice, particularly with regard to the powers of the Prosecutor General and the Public Defender of Rights.
VytisknoutZobrazeno: 26. 7. 2024 08:29