ŠEFERISOVÁ LOUDOVÁ, Michaela, Marta FILIPOVÁ, Tereza HORÁKOVÁ, Petra LEXOVÁ a Žaneta MARVANOVÁ. Úsměv Mony Lisy. Masarykova univerzita Brno: Masarykova univerzita, 2024, 30 s. MjUNIon.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Úsměv Mony Lisy
Název anglicky Mona Lisa's Smile
Autoři ŠEFERISOVÁ LOUDOVÁ, Michaela (203 Česká republika, garant, domácí), Marta FILIPOVÁ (203 Česká republika, domácí), Tereza HORÁKOVÁ (203 Česká republika, domácí), Petra LEXOVÁ (203 Česká republika, domácí) a Žaneta MARVANOVÁ (203 Česká republika, domácí).
Vydání Masarykova univerzita Brno, 30 s. MjUNIon, 2024.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Přehledové a vzdělávací texty
Obor 60401 Arts, Art history
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Organizační jednotka Filozofická fakulta
Klíčová slova česky dějiny umění; emoce; malířství; sochařství; 1500-2000
Klíčová slova anglicky art history; emotions; painting; sculpture; 1500-2000
Změnil Změnila: Mgr. Michaela Šeferisová Loudová, Ph.D., učo 9459. Změněno: 14. 4. 2024 14:19.
Anotace
Jedná se o on-line kurz pro děti od 9 let, v němž si děti osvojují analytické i syntetické postupy rozboru uměleckého díla, a to v základních parametrech jako je umělecký žánr, námět a styl. Východiskem je identifikace prožívaných a pozorovaných emocí v každodenním životě s emocemi, jež prožívají postavy na uměleckých dílech. Kurz seznamuje s uměleckými postupy a formami období 1500-2000, jejichž prostřednictvím umělci základní lidské emoce pojednávali. Zároveň představuje základní informace o příbězích, jež se za výjevy skrývají, ať už biblických, antických, historických či moderních.
Anotace anglicky
It is an interactive online course for children aged 9 years and above, in which children learn analytical and synthetic methods of analysing a work of art in the basic parameters such as artistic genre, theme and style. The starting point is to identify the emotions experienced and observed in everyday life with the emotions experienced by the characters in the artworks. This course introduces the artistic techniques and forms of the 1500-2000 period through which artists addressed basic human emotions. It also presents background information on the stories behind the scenes, whether biblical, ancient, historical, or modern.
VytisknoutZobrazeno: 21. 7. 2024 09:19