SÝKOROVÁ, Kateřina. Komunikační strategie úspěšných žáků v řečové dovednosti mluvení. Online. 1., elektronické vyd. Brno: Masarykova univerzita, 2023, 182 s. Cizí jazyky a jejich didaktiky: teorie, empirie, praxe 15. ISBN 978-80-280-0497-2. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.5817/CZ.MUNI.M280-0497-2023.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Komunikační strategie úspěšných žáků v řečové dovednosti mluvení
Název anglicky Good Language Learners’ Communication Strategies in Speaking as a Language Skill
Autoři SÝKOROVÁ, Kateřina.
Vydání 1., elektronické vyd. Brno, 182 s. Cizí jazyky a jejich didaktiky: teorie, empirie, praxe 15, 2023.
Nakladatel Masarykova univerzita
Další údaje
Typ výsledku Odborná kniha
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Forma vydání elektronická verze "online"
WWW Čítárna Munispace
ISBN 978-80-280-0497-2
Doi http://dx.doi.org/10.5817/CZ.MUNI.M280-0497-2023
Klíčová slova česky komunikační strategie, úspěšní žáci, řečová dovednost mluvení, nižší sekundární stupeň vzdělávání, angličtina jako cizí jazyk
Klíčová slova anglicky communication strategies, good language learners, speaking as a language skill, lower secondary education, English as a foreign language
Štítky Munipress
Změnil Změnila: Mgr. Martina Švaříčková Hlavatá, učo 13047. Změněno: 9. 9. 2024 10:28.
Anotace
V didaktice cizích jazyků je všemi oblastmi napříč skloňovaný termín komunikační kompetence. Jednu složku komunikační kompetence tvoří strategická kompetence, pro kterou je stěžejní užívání komunikačních strategiích. Právě komunikační strategie jsou ústředním tématem této publikace, konkrétně jejich používání úspěšnými žáky na konci nižšího sekundárního vzdělání při mluvení v angličtině. Publikace je vhodná jak pro didaktiky cizích jazyků, tak pro učitele či rodiče, kteří se zajímají o oblast mluvení v cizím jazyce a usilují o rozvoj úspěšných žáků. Nejen jim jsou doporučeny různé metody práce s těmito žáky, včetně zvyšování povědomí o komunikačních strategiích a podporování žákovské autonomie.
Anotace anglicky
The term "communication competence" appears across all the fields of foreign language didactics. One part of communication competence is strategic competence, which is particularly characterized by the use of communication strategies. Communication strategies are the main topic of this book, specifically their use by successful language learners at the end of lower secondary education in EFL speaking. The book is suitable for foreign language methodologists as well as for teachers or parents interested in foreign-language speaking and successful language learners’ progress. Suitable methods in their further development are also recommended including communication strategies awareness and learners’ autonomy.
VytisknoutZobrazeno: 11. 9. 2024 07:28