B 2000

Fyziologie a hygiena výživy

MAROUNEK, Milan, Pavel BŘEZINA a Jan ŠIMŮNEK

Základní údaje

Originální název

Fyziologie a hygiena výživy

Název anglicky

Physiology and hygiene of nutrition

Autoři

MAROUNEK, Milan, Pavel BŘEZINA a Jan ŠIMŮNEK

Vydání

Vyškov, 132 s. 1, 2000

Nakladatel

VVŠ PV

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Odborná kniha

Obor

30105 Physiology

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organizační jednotka

Lékařská fakulta

ISBN

80-7231-057-7

Klíčová slova anglicky

physiology; nutrition; hygiene; food; health
Změněno: 16. 1. 2001 18:11, doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc.

Anotace

V originále

Skripta shrnují základní poznatky z fyziologie a hygieny výživy člověka. O fyziologii a hygieně výživy je pojednáno v širší souvislosti s funkcí ostatních tělesných soustav a v návaznosti na znalosti z blízkých oborů. Důraz je položen na vztah výživy a zdraví z fyziologického pohledu a na možnosti, které současný stav poznání přináší pro prevenci a léčbu těch onemocnění, která s výživou souvisí. Dosti podrobně je také probírána podstata výživy v různých specifických nutričních situacích. Text navazuje na základní vědomosti z biologie, obecné fyziologie, biochemie a chemie potravin.