MAROUNEK, Milan, Pavel BŘEZINA and Jan ŠIMŮNEK. Fyziologie a hygiena výživy (Physiology and hygiene of nutrition). Vyškov: VVŠ PV, 2000, 132 pp. 1. ISBN 80-7231-057-7.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Fyziologie a hygiena výživy
Name (in English) Physiology and hygiene of nutrition
Authors MAROUNEK, Milan, Pavel BŘEZINA and Jan ŠIMŮNEK.
Edition Vyškov, 132 pp. 1, 2000.
Publisher VVŠ PV
Other information
Original language Czech
Type of outcome Book on a specialized topic
Field of Study 30105 Physiology
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Organization unit Faculty of Medicine
ISBN 80-7231-057-7
Keywords in English physiology; nutrition; hygiene; food; health
Tags food, health, hygiene, nutrition, physiology
Changed by Changed by: doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc., učo 1007. Changed: 16/1/2001 18:11.
Abstract
Skripta shrnují základní poznatky z fyziologie a hygieny výživy člověka. O fyziologii a hygieně výživy je pojednáno v širší souvislosti s funkcí ostatních tělesných soustav a v návaznosti na znalosti z blízkých oborů. Důraz je položen na vztah výživy a zdraví z fyziologického pohledu a na možnosti, které současný stav poznání přináší pro prevenci a léčbu těch onemocnění, která s výživou souvisí. Dosti podrobně je také probírána podstata výživy v různých specifických nutričních situacích. Text navazuje na základní vědomosti z biologie, obecné fyziologie, biochemie a chemie potravin.
PrintDisplayed: 1/5/2024 18:11