2001
Frequency of Bacillus bacteria in raw cows milk and its relation to other hygienic parameters.
VYLETĚLOVÁ, Marcela, Oto HANUŠ, Zdenka PÁČOVÁ, Petr ROUBAL, Pavel KOPUNECZ et. al.Základní údaje
Originální název
Frequency of Bacillus bacteria in raw cows milk and its relation to other hygienic parameters.
Autoři
VYLETĚLOVÁ, Marcela, Oto HANUŠ, Zdenka PÁČOVÁ, Petr ROUBAL a Pavel KOPUNECZ
Vydání
Czech J. Anim. Sci. 2001, 1212-1819
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
40301 Veterinary science
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Impakt faktor
Impact factor: 0.147
Kód RIV
RIV/00216224:14330/01:00005409
Organizační jednotka
Fakulta informatiky
Klíčová slova anglicky
raw milk; Bacillus bacteria; identification; total count of thermoresistant microorganisms
Štítky
Změněno: 24. 5. 2002 19:35, RNDr. JUDr. Vladimír Šmíd, CSc.
Anotace
V originále
Monitoring of Bacillus strains presenting hygienic and safety hazards in bulk milk samples was the primary objective of this study. The following frequencis were found on the species level: Bacillus licheniformis (64.6%), B. cereus (27.2%), B. pumilus (3.2%), B. badius (0.6%), B. spaericus (0.6%) B. fusiformis (0.6) and Paenibacillus glucanolyticus (0.6%). Frequencies of the following microorganisms were monitored simultaneously with total total Bacillus frequency (TCBa): total count of mesophilic (TCM), thermoresistant (TRM) and sporogenic anaerobic microorganisms (SPAN).
Návaznosti
EP9058, projekt VaV |
|