DOBIÁŠOVÁ, Zuzana, Jiří PAZOUREK a Josef HAVEL. Simultaneous determination of trans-resveratrol and sorbic acid in wine by capillary zone electrophoresis. Electrophoresis. Weinheim: WILEY-VCH Verlag GmbH, 2002, roč. 23, č. 2, s. 263-267. ISSN 0173-0835.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Simultaneous determination of trans-resveratrol and sorbic acid in wine by capillary zone electrophoresis
Autoři DOBIÁŠOVÁ, Zuzana (203 Česká republika, garant), Jiří PAZOUREK (203 Česká republika) a Josef HAVEL (203 Česká republika).
Vydání Electrophoresis, Weinheim, WILEY-VCH Verlag GmbH, 2002, 0173-0835.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 10406 Analytical chemistry
Stát vydavatele Nizozemské království
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Impakt faktor Impact factor: 4.325
Kód RIV RIV/00216224:14310/02:00005482
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
UT WoS 000173841000018
Klíčová slova anglicky Capillary zone electrophoresis; Wine; Solid phase extraction; Resveratrol; Sorbic acid
Štítky Capillary Zone Electrophoresis, resveratrol, Solid Phase Extraction, Sorbic acid, Wine
Změnil Změnil: RNDr. JUDr. Vladimír Šmíd, CSc., učo 1084. Změněno: 31. 5. 2003 15:23.
Anotace
A method for separation and determination of sorbic acid, a food and beverage preservative, and trans-resveratrol, a biomedically active substance, in wine by capillary zone electrophoresis is described. Solid phase extraction step on C18-column prior to the electrophoretic separation providing lower detection limits was used for trans-resveratrol determination. For determination of sorbic acid direct analysis of wine (without a preconcentration step) was used. The method is rapid and sensitive and was applied to the analysis of wines from Alsace, France.
Návaznosti
MSM 143100011, záměrNázev: Struktura a vazebné poměry, vlastnosti a analýza syntetických a přírodních molekulových ansamblů
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Struktura a vazebné poměry, vlastnosti a analýza syntetických a přírodních molekulových ansamblů
VytisknoutZobrazeno: 16. 10. 2024 22:57