SOUDKOVÁ, Eva, Alena ŠPANOVÁ a Bohuslav RITTICH. Identifikace vybraných druhů baktérií mléčného kvašení pomocí polymerázové řetězové reakce. In VII. Pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů. Brno: Přírodovědecká fakulta Masarykovy univerzity v Brně, 2003, s. 61. ISBN 80-210-3053-4.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Identifikace vybraných druhů baktérií mléčného kvašení pomocí polymerázové řetězové reakce
Název anglicky The identification of certain species of lactic acid bacterian by the PCR
Autoři SOUDKOVÁ, Eva (203 Česká republika), Alena ŠPANOVÁ (203 Česká republika) a Bohuslav RITTICH (203 Česká republika, garant).
Vydání Brno, VII. Pracovní setkání biochemiků a molekulárních biologů, s. 61-61, 2003.
Nakladatel Přírodovědecká fakulta Masarykovy univerzity v Brně
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 10600 1.6 Biological sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14310/03:00012328
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
ISBN 80-210-3053-4
Klíčová slova anglicky Lactobacillus; Bifidobacterium; identification; PCR
Štítky Bifidobacterium, identification, Lactobacillus, PCR
Změnil Změnil: doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc., učo 1639. Změněno: 21. 5. 2004 08:14.
Anotace
PCR byla prováděna s využitím specificých primerů pro rody Lactobacillus a Bifidobacterium. K amplifikaci specifického fragmentu byla použita purifikovaná DNA kmenů Bifidobacterium bifidum, B. longum, B. adolescentis, B. breve a Lactobacillus acidophilus.
Anotace anglicky
PCR was carried out using primers specific for genus Lactobacillkus and Bifidobacterium. Purified DNA of Bifidobacterium bifidum, B. longum, B. adolescentis, B. breve and Lactobacillus acidophilus was used for amplification of specific PCR products.
Návaznosti
QD1377, projekt VaVNázev: Vývoj metod hodnocení a rychlé identifikace vybraných bakterií mléčného kvašení s využitím metod molekulární biologie
Investor: Ministerstvo zemědělství ČR, Vývoj metod hodnocení a rychlé identifikace vybraných bakterií mléčného kvašení s využitím metod molekulární biologie
VytisknoutZobrazeno: 28. 6. 2024 00:59