2002
Vliv all-in-one výživy na biologickou dostupnost inzulinu.
RYŠAVÝ, Z., R. SUCHÁ, E. LANGHAMEROVÁ, Vladimír ŠRÁMEK, S. LACIGOVÁ et. al.Základní údaje
Originální název
Vliv all-in-one výživy na biologickou dostupnost inzulinu.
Název anglicky
Influence of All-in-one System on Biological Insulin Availability.
Autoři
RYŠAVÝ, Z., R. SUCHÁ, E. LANGHAMEROVÁ, Vladimír ŠRÁMEK, S. LACIGOVÁ a P. TĚŠÍNSKÝ
Vydání
Anesteziologie a neodkladná péče, Praha, ČLS J.E. Purkyně, 2002, 0862-4968
Další údaje
Jazyk
čeština
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
30200 3.2 Clinical medicine
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka
Lékařská fakulta
Klíčová slova anglicky
linear dosing device; insulin; stability of insulin; physiological solution
Změněno: 7. 3. 2003 07:42, prof. MUDr. Pavel Ševčík, CSc.
V originále
V klinické praxi je nutno redukovat denní dávku inzulinu přidanou do all-in-one systému parenterální výživy ve srovnání s denní dávkou aplikovanou intravenózně lineárním dávkovačem ve fyziologickém roztoku. Cílem práce je posoudit vliv nosného roztoku biologickou dostupnost inzulinu, vyjádřenou hodnotou celkového inzulinu RIA metodou a sledoání vlivu nosného roztoku na koncentraci inzulinu v čase.
Anglicky
In clinical practice, it is necessary to reduce the daily dose of insulin added to all-in-one system in comparison with the daily dose administered by a linear dosing device (perfusor) in physiological solution. The aim of the study is to asses the influence of the base solution on biological insulin availability expressed in the value of total insulin using the RIA method, and to monitor the influence of the base solution on total insulin concentration in time.