ONOFREJOVÁ, Lucia, Luděk JANČÁŘ a Hana CÍDLOVÁ. Potenciometrické studium obsahu a stability askorbové kyseliny v rajčatech. In IV. pracovní setkání fyzikálních chemiků a elektrochemiků. 2004. ISBN 80-210-3319-3.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Potenciometrické studium obsahu a stability askorbové kyseliny v rajčatech
Název anglicky Potentiometrical study of Ascorbic Scid Content and Stability in Tomatoes
Autoři ONOFREJOVÁ, Lucia, Luděk JANČÁŘ a Hana CÍDLOVÁ.
Vydání IV. pracovní setkání fyzikálních chemiků a elektrochemiků, 2004.
Další údaje
Typ výsledku Konferenční abstrakt
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
ISBN 80-210-3319-3
Klíčová slova anglicky physical chemistry; education; problem training
Štítky Education, Physical Chemistry, problem training
Změnil Změnila: doc. Mgr. Hana Cídlová, Dr., učo 761. Změněno: 11. 4. 2011 17:52.
Anotace
Byl stanoven obsah askorbové kyseliny v devíti kultivarech rajčat. U dvou z nich byla sledována stabilita askorbové kyseliny při skladování v chladničce. Zjištěné údaje byly srovnány s analogickým experimentem provedeným v Maďarsku. Naměřená časová závislost obsahu askorbové kyseliny úzce koreluje s publikovanými údaji o buněčném dýchání.
Anotace anglicky
The content of ascorbic acid in 9 cultivars of tomatoes was estimated. The time dependence of ascorbic acid content during storage in a fridge in 2 cultivares was measured, too. The data obtained were compared to a similar experiment made in Hungary. There is a good correlation between the time dependence of ascorbic acid content and published data about cell breathing.
VytisknoutZobrazeno: 23. 5. 2024 13:36