a 2004

Potenciometrické studium obsahu a stability askorbové kyseliny v rajčatech

ONOFREJOVÁ, Lucia, Luděk JANČÁŘ a Hana CÍDLOVÁ

Základní údaje

Originální název

Potenciometrické studium obsahu a stability askorbové kyseliny v rajčatech

Název anglicky

Potentiometrical study of Ascorbic Scid Content and Stability in Tomatoes

Autoři

Vydání

IV. pracovní setkání fyzikálních chemiků a elektrochemiků, 2004

Další údaje

Typ výsledku

Konferenční abstrakt

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organizační jednotka

Pedagogická fakulta

ISBN

80-210-3319-3

Klíčová slova anglicky

physical chemistry; education; problem training
Změněno: 11. 4. 2011 17:52, doc. Mgr. Hana Cídlová, Dr.

Anotace

V originále

Byl stanoven obsah askorbové kyseliny v devíti kultivarech rajčat. U dvou z nich byla sledována stabilita askorbové kyseliny při skladování v chladničce. Zjištěné údaje byly srovnány s analogickým experimentem provedeným v Maďarsku. Naměřená časová závislost obsahu askorbové kyseliny úzce koreluje s publikovanými údaji o buněčném dýchání.

Anglicky

The content of ascorbic acid in 9 cultivars of tomatoes was estimated. The time dependence of ascorbic acid content during storage in a fridge in 2 cultivares was measured, too. The data obtained were compared to a similar experiment made in Hungary. There is a good correlation between the time dependence of ascorbic acid content and published data about cell breathing.