2004
Potenciometrické studium obsahu a stability askorbové kyseliny v rajčatech
ONOFREJOVÁ, Lucia, Luděk JANČÁŘ a Hana CÍDLOVÁZákladní údaje
Originální název
Potenciometrické studium obsahu a stability askorbové kyseliny v rajčatech
Název anglicky
Potentiometrical study of Ascorbic Scid Content and Stability in Tomatoes
Autoři
ONOFREJOVÁ, Lucia, Luděk JANČÁŘ a Hana CÍDLOVÁ
Vydání
IV. pracovní setkání fyzikálních chemiků a elektrochemiků, 2004
Další údaje
Typ výsledku
Konferenční abstrakt
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka
Pedagogická fakulta
ISBN
80-210-3319-3
Klíčová slova anglicky
physical chemistry; education; problem training
Štítky
Změněno: 11. 4. 2011 17:52, doc. Mgr. Hana Cídlová, Dr.
V originále
Byl stanoven obsah askorbové kyseliny v devíti kultivarech rajčat. U dvou z nich byla sledována stabilita askorbové kyseliny při skladování v chladničce. Zjištěné údaje byly srovnány s analogickým experimentem provedeným v Maďarsku. Naměřená časová závislost obsahu askorbové kyseliny úzce koreluje s publikovanými údaji o buněčném dýchání.
Anglicky
The content of ascorbic acid in 9 cultivars of tomatoes was estimated. The time dependence of ascorbic acid content during storage in a fridge in 2 cultivares was measured, too. The data obtained were compared to a similar experiment made in Hungary. There is a good correlation between the time dependence of ascorbic acid content and published data about cell breathing.