RAICHOVÁ, Irena. Dokumentace a podpora občanského spolužití ve městě Brně (Documentation and Support of Civic Co-habitation in the City of Brno). Bulletin Muzea romské kultury. Brno: Muzeum romské kultury, 2000, vol. 1999, No 8, p. 54-58, 76 pp. ISSN 1212-070.
Other formats:   BibTeX LaTeX RIS
Basic information
Original name Dokumentace a podpora občanského spolužití ve městě Brně
Name (in English) Documentation and Support of Civic Co-habitation in the City of Brno
Authors RAICHOVÁ, Irena.
Edition Bulletin Muzea romské kultury, Brno, Muzeum romské kultury, 2000, 1212-070.
Other information
Original language Czech
Type of outcome Article in a journal
Field of Study Archaeology, anthropology, ethnology
Country of publisher Czech Republic
Confidentiality degree is not subject to a state or trade secret
Organization unit Faculty of Social Studies
Keywords in English Roma; community; Brno; co-habitation; civic; education; majority; minority; project; Museum; Romany; Culture
Tags Brno, civic, co-habitation, Community, culture, Education, majority, minority, museum, project, Roma, romany
Changed by Changed by: Irena Kašparová, M.A., Ph.D., učo 45029. Changed: 14/6/2004 17:05.
Abstract
Zpráva o průběhu projektu Muzea romské kultury, jehož iniciátorkou byla autorka článku. Projekt se zaměřil na navázání primárních osobních kontaktů mezi romskou komunitou žijící v Brně a studenty-dobrovolníky z řad majority. Účelem bylo vytvořit přirozené podmínky pro fungování osobních kontaktů mezi Romy a majoritou a poznání vzájemného života obou komunit. Většina studentů rovněž pocházela ze škol se sociálním zaměřením a jistě se ve své praxi v budoucnu s Romy setká i jako se svými klienty.
Abstract (in English)
Final report of a project of the same name. The project was initiated by the author of the article and aimed at establishing primal contacts between the Roma and the majority on the basis of personal friendship.Volunteers on the side of the majority, (mainly students)were itroduced to Roma families who wished to establish contacts with the majority for several reasons. Together, they learned about each others lives, values, problems and joys.
PrintDisplayed: 27/4/2024 05:04