2004
Isolation of PCR-ready DNA from dairy products.
RITTICH, Bohuslav, Alena ŠPANOVÁ, Kateřina PETROVÁ a Daniel HORÁKZákladní údaje
Originální název
Isolation of PCR-ready DNA from dairy products.
Název česky
Izolace DNA z mléčných výrobků v kvalitě pro PCR .
Autoři
RITTICH, Bohuslav (203 Česká republika, garant), Alena ŠPANOVÁ (203 Česká republika), Kateřina PETROVÁ (203 Česká republika) a Daniel HORÁK (203 Česká republika)
Vydání
Košice, New perspectives of probiotics, od s. 95-95, 1 s. 2004
Nakladatel
Research Institute of Veterinary Medicine
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Stať ve sborníku
Obor
10600 1.6 Biological sciences
Stát vydavatele
Slovensko
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV
RIV/00216224:14310/04:00011721
Organizační jednotka
Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova anglicky
PCR; magnetic particles; dairy products; Bifidobacterium; Lactobacillus
Změněno: 10. 3. 2005 09:54, doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc.
V originále
Carboxyl group-containing magnetic nonporous P(HEMA-co-EDMA), P(HEMA-co-GMA)and PGMA microspheres were used for isolation of DNA from dairy products. Different poly(ethylene glycol) (PEG) and sodium chloride concentrations were used to optimize DNA adsorption. Proposed method was used for PCR identification of probiotic Bifidobacterium and Lactobacillus strains in different dairy products.
Česky
Magnetické neporézní P(HEMA-co-EDMA), P(HEMA-co-GMA)a PGMA mikročástice,pokryté karboxylovými skupinami, byly použity pro izolaci DNA z mléčných výrobků. Při optimalizaci adsorbce DNA byly použity různé koncentrace PEG a chloridu sodného. Vyvinutý postup byl použit při identifikaciprobiotických kmenú bakterií rodu Bifidobacterium a Lactobacillus v mléčných výrobcích.
Návaznosti
GA202/02/1361, projekt VaV |
| ||
QD1377, projekt VaV |
|