2004
Anatomická pitva 1. Úvod do pitevních cvičení
SVÍŽENSKÁ, Ivana, Eva ONDROUŠKOVÁ a Monika ŽIŽLAVSKÁZákladní údaje
Originální název
Anatomická pitva 1. Úvod do pitevních cvičení
Název česky
Anatomická pitva 1. Úvod do pitevních cvičení
Název anglicky
Anatomical Dissection 1. Introduction
Autoři
SVÍŽENSKÁ, Ivana, Eva ONDROUŠKOVÁ a Monika ŽIŽLAVSKÁ
Vydání
Brno, 2004
Další údaje
Typ výsledku
Audiovizuální tvorba
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka
Lékařská fakulta
Klíčová slova anglicky
Instruments; dissection of the skin; dissection of the subcutaneous tissue; dissection of muscles; dissection of nerves and vessels
Změněno: 8. 2. 2005 13:40, MUDr. Ivana Hradilová Svíženská, CSc.
Anotace
V originále
Video "Úvod do pitevních cvičení" má délku 13 minut a je vyhotoveno ve dvou jazykových verzích - české a anglické. Vzniklo ve spolupráci Anatomického ústavu a Centra výpočetní techniky LF MU v Brně. Je opatřeno mluveným komentářem. V tomto úvodním filmu jsou demonstrovány nástroje, které se používají při anatomické pitvě a jejich správné použití. Dále jsou zde uvedeny ukázky správné preparace kůže, podkoží a svalů, izolace cév a nervů. Po tomto úvodním videu budou následovat preparační postupy jednotlivých topografických krajin lidského těla s popisy nejdůležitějších struktur. Video je určeno studujícím medicíny před zahájením pitevního kurzu, aby jim usnadnilo práci na pitevně.