OSECKÁ, Terezie, Milan PILÁT, Milena VAŇUROVÁ, Marie PAVLOVSKÁ a Veronika BALAŠTÍKOVÁ. Školní úspěšnost žáků ZVŠ zařazených v programu step by step. 2005.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Školní úspěšnost žáků ZVŠ zařazených v programu step by step.
Název anglicky Step by step
Autoři OSECKÁ, Terezie (203 Česká republika, garant), Milan PILÁT (203 Česká republika), Milena VAŇUROVÁ (203 Česká republika), Marie PAVLOVSKÁ (203 Česká republika) a Veronika BALAŠTÍKOVÁ (203 Česká republika).
Vydání 2005.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Audiovizuální tvorba
Obor 50100 5.1 Psychology and cognitive sciences
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW sbornik abstraktů z konference
Kód RIV RIV/00216224:14410/05:00014049
Organizační jednotka Pedagogická fakulta
Klíčová slova anglicky school; education;
Štítky Education, school
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: PaedDr. Marie Pavlovská, Ph.D., učo 651. Změněno: 11. 3. 2010 17:15.
Anotace
Příspěvek shrnuje výsledky a doporučení třetího roku dílčího šetření programu Step by Step Romská iniciativa. Hlavním cílem šetření bylo zjistit do jaké míry mohou děti ze zvláštních škol zařazené do projektu Reintegrace romských žáků do základního proudu vzdělávání zvládat učivo požadované podle standardů základního vzdělávání. Výzkum byl koncipován především jako evaluační, srovnává tedy výsledky dětí základních a zvláštních škol vzhledem k dosažené úrovni znalostí v rámci učebních osnov. Dalším cílem je pak přispět k posouzení vzdělávacího program Začít spolu, který je aplikován na zvláštních školách zařazených do projektu Reintegrace romských žáků do základního proudu vzdělávání. Z výsledků šetření vyplývá, že osnovy zvláštní školy nekorespondují s potřebami některých dětí. Doporučujeme zrevidovat standardy pro zvláštní vzdělávání a přizpůsobit je individuálním potřebám dětí a dostatečně tak rozvíjet jejich potenciál.
Anotace anglicky
The contribution completes the result of 3 yer research of the programme Step by Step Romany initiation.
VytisknoutZobrazeno: 4. 5. 2024 00:24