J 2003

Preparation and properties of poly(amide imides) crosslinked with polyethylene glycol

SYSEL, Petr, Vladimír ŠINDELÁŘ, Radka HOBZOVÁ, Šárka NEJEDLÁ, Marie FRYČOVÁ et. al.

Základní údaje

Originální název

Preparation and properties of poly(amide imides) crosslinked with polyethylene glycol

Název česky

Příprava a vlastnosti poly(amid imid)ů síťovaných polyethylenglykolem

Autoři

SYSEL, Petr (203 Česká republika), Vladimír ŠINDELÁŘ (203 Česká republika, garant), Radka HOBZOVÁ (203 Česká republika), Šárka NEJEDLÁ (203 Česká republika) a Marie FRYČOVÁ (203 Česká republika)

Vydání

Plasty a Kaučuk, 2003, 0322-7340

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Článek v odborném periodiku

Obor

10404 Polymer science

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organizační jednotka

Přírodovědecká fakulta

Klíčová slova anglicky

polyimides

Štítky

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 29. 6. 2007 16:01, prof. Ing. Vladimír Šindelář, Ph.D.

Anotace

V originále

Crosslinked polymers were obtained by crosslinking 4,4'-oxydianiline-4,4'-oxydiphthalic dianhydride polyamic acid (I) with TDI-terminated polyethylene glycol or TDI-terminated poly(ethylene adipate). Crosslinking occurred by reaction of the isocyanate groups with carboxylic and amide groups of I. Theor. amts. of crosslinkers in the polymers was .ltorsim.80%. The crosslinked products were characterized by IR spectroscopy, dynamic mech. anal., and SEM. The results depended on the the and amt. of the crosslinker.

Česky

Síťované polymery byly získány síťováním polyamidkarboxylové kyseliny s isokyanátem terminovaným polyethylenglykolem.