2003
Preparation and properties of poly(amide imides) crosslinked with polyethylene glycol
SYSEL, Petr, Vladimír ŠINDELÁŘ, Radka HOBZOVÁ, Šárka NEJEDLÁ, Marie FRYČOVÁ et. al.Základní údaje
Originální název
Preparation and properties of poly(amide imides) crosslinked with polyethylene glycol
Název česky
Příprava a vlastnosti poly(amid imid)ů síťovaných polyethylenglykolem
Autoři
SYSEL, Petr (203 Česká republika), Vladimír ŠINDELÁŘ (203 Česká republika, garant), Radka HOBZOVÁ (203 Česká republika), Šárka NEJEDLÁ (203 Česká republika) a Marie FRYČOVÁ (203 Česká republika)
Vydání
Plasty a Kaučuk, 2003, 0322-7340
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Článek v odborném periodiku
Obor
10404 Polymer science
Stát vydavatele
Česká republika
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka
Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova anglicky
polyimides
Štítky
Příznaky
Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 29. 6. 2007 16:01, prof. Ing. Vladimír Šindelář, Ph.D.
V originále
Crosslinked polymers were obtained by crosslinking 4,4'-oxydianiline-4,4'-oxydiphthalic dianhydride polyamic acid (I) with TDI-terminated polyethylene glycol or TDI-terminated poly(ethylene adipate). Crosslinking occurred by reaction of the isocyanate groups with carboxylic and amide groups of I. Theor. amts. of crosslinkers in the polymers was .ltorsim.80%. The crosslinked products were characterized by IR spectroscopy, dynamic mech. anal., and SEM. The results depended on the the and amt. of the crosslinker.
Česky
Síťované polymery byly získány síťováním polyamidkarboxylové kyseliny s isokyanátem terminovaným polyethylenglykolem.