ŘEZNÍK, Tomáš a Alois HYNEK. GIS pro Středozápadní Moravu: obsah a tvar. In Geographical aspects of Central European space. první. Brno: Masarykova univerzita v Brně, 2005, s. 51. ISBN 80-210-3759-8.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název GIS pro Středozápadní Moravu: obsah a tvar
Název česky GIS pro Středozápadní Moravu: obsah a tvar
Název anglicky GIS pro Mid-West Moravia: content and form
Autoři ŘEZNÍK, Tomáš a Alois HYNEK.
Vydání první. Brno, Geographical aspects of Central European space, s. 51-51, 2005.
Nakladatel Masarykova univerzita v Brně
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
ISBN 80-210-3759-8
Klíčová slova anglicky GIS; Mid-West Moravia; content; analysis; synthesis; format; web mapping
Štítky analysis, content, format, GIS, Mid-West Moravia, synthesis, web mapping
Změnil Změnil: prof. RNDr. Tomáš Řezník, Ph.D., učo 52529. Změněno: 26. 4. 2006 09:56.
Anotace
Středozápadní Morava je poměrně neznámý a dosud dále nezkoumaný region, který se rozkládá na hranicích 4 mezoregionů: Jihomoravského kraje, Vysočiny, Pardubického kraje a Olomouckého kraje. Mikroregiony Středozápadní Moravy s centry v Boskovicích, Bystřici nad Pernštejnem, Svitavách a Konici se potýkají s obdobnými problémy rozvoje a udržitelnosti. Z tohoto důvodu by byla vhodná spolupráce přes hranice krajů. Obsah geografické analýzy a syntézy byl vytvářen za podpory GIS technologií, založených na technologii X-BASE (formát dBASE IV), aplikacích Microsoft Excel XP, Adobe Photoshop 6.0, ArcInfo 9 a softwarovém balíku AxioMap 1.5 CZ. Poslední jmenovaný je produktem společnosti Spatial Data Systems nabízejícím data prostřednictvím XML souborů, které se při vizualizaci konvertují do formátů VML a SVG. To umožňuje kombinovat a konfrontovat nově vytvořená data s existujícími webovými databázemi.
Anotace anglicky
Mid-West Moravia (MWM) is quite unknown and so far not identified region in the borderlands of four mezoregions: South Moravia/Brno, West Moravia/The Highland, East Bohemia/Pardubice and Central Moravia/Olomouc. The adjacent microregions with nodes in the towns of Boskovice, Bystrice n. P., Svitavy and Konice have very similar problems with their development/sustainability and cross-bordering cooperation could be welcome. Geographical content analysis and synthesis is supported by GIS technologies based on X-BASE (format dBASE IV), Microsoft Excel XP, Adobe Photoshop 6.0, ArcInfo 9 and software package AxioMap 1.5 CZ. The last is delivered by the enterprise of Spatial Data Systems offering XML base/files, and visualization by format VML and SVG. This allows, with the help of ArcIMS and WMS servers to combine and confront new data with existing web datasets.
VytisknoutZobrazeno: 22. 5. 2024 06:32