KOPFOVÁ, Alena. Strategický management ve veřejné správě. Praha: Vysoká škola ekonomická v Praze, 2006, 8 s. 2. díl. ISBN 80-245-1091-X.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Strategický management ve veřejné správě
Název anglicky Strategic Management in Public Administration
Autoři KOPFOVÁ, Alena.
Vydání Praha, 8 s. 2. díl, 2006.
Nakladatel Vysoká škola ekonomická v Praze
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50600 5.6 Political science
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Právnická fakulta
ISBN 80-245-1091-X
Klíčová slova anglicky strategic management; public administration; strategy; questionnaire; implementation; strategic analysis
Štítky implementation, Public administration, questionnaire, strategic analysis, strategic management, strategy
Změnil Změnila: Ing. Alena Kerlinová, Ph.D., učo 41775. Změněno: 23. 10. 2006 18:09.
Anotace
Příspěvek je založen na hodnocení výzkumu, který byl proveden pomocí dotazníku v rámci předmětu Základy managementu určeného pro bakalářské kombinované studium oborů Veřejné správy a Právní vztahy k nemovitostem na Právnické fakultě MU v Brně. Výzkum byl zaměřen na strategii a strategický management v zaměstnavatelské organizaci, okrajově také na základní znalosti trvale udržitelného rozvoje. Předkládaný příspěvek vychází tedy z odpovědí dotazníku a zjišťuje tak existenci strategie a strategického managementu v organizacích, a zároveň i jejich úroveň. Důraz je kladen na organizace veřejného sektoru.
Anotace anglicky
The article is based on evaluation of a research, which has been carried out using a questionnaire contained in the course Basics of management. This course is designed for students in bachelor combined degree in fields of Public administration and Legal relations to real estates at the Masaryk University in Brno, College of Law. The research was aimed at the strategy and strategic management in an occupational organization and marginally at the basic knowledge of sustainable development. The presented article comes out from the filled-out questionnaire and determines thus existence of a strategy and strategic management in organizations and at the same time of their level. Focus is laid on organizations within the public sector.
VytisknoutZobrazeno: 15. 5. 2024 22:06