NEVĚDĚL, Lukáš. Rurálně geografická studie Židlochovicka a Hustopečska. In BALÁŽ, I. et al.: VIII. Vedecká konferencia doktorandov a mladých vedeckých pracovníkov - zborník príspevkov. Nitra: FPV UKF, 2007, s. 619-628, 924 s. ISBN 978-80-8094-106-2.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Rurálně geografická studie Židlochovicka a Hustopečska
Název anglicky Rural geographical study of districts Židlochovicko and Hustopečsko
Autoři NEVĚDĚL, Lukáš.
Vydání Nitra, BALÁŽ, I. et al.: VIII. Vedecká konferencia doktorandov a mladých vedeckých pracovníkov - zborník príspevkov, od s. 619-628, 924 s. 2007.
Nakladatel FPV UKF
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor Zemský magnetismus, geodesie, geografie
Stát vydavatele Slovensko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
ISBN 978-80-8094-106-2
Klíčová slova anglicky rural study; countryside; development; questionnaire surveys; actors-networks; governance
Štítky actors-networks, countryside, development, governance, questionnaire surveys, rural study, ZR
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Ing. Zdeňka Rašková, učo 140529. Změněno: 10. 4. 2012 11:35.
Anotace
Otázky rozvoje/obnovy venkova jsou v dnešní době aktuální a řada autorů jim věnuje patřičnou pozornost, která se váže na současný vývoj institucionární ekonomie a vize postmoderního státu. Tato práce je tvořena rozhovory převážně se starosty obcí. Práce je doplněna řadou teoretických poznatků z literatury, která se věnuje komunitnímu plánování a vládnutí skrz komunitu. Rozvíjení endogenního rozvoje a přístupu zdola-nahoru je jednou z cest rozvoje/obnovy venkova.
Anotace anglicky
Questions of rural governance have been attracting growing interest in recent years as rural analysts turn their attention to the institutional transformations in and around postmodern state. This work is concerned as questionnaire surveys of rural municipalities,governance to state government. It follows recent contributions to the rural studies literature by adopting a governmentality perspective which views the current emphasis on community empowerment of governing through community. Local municipalities have generally stressed the importance of endogenous development, defined as an integrated bottom up approach that involves local actors and communities.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 05:16