SOUKOPOVÁ, Jana. Mono-criterial and Multicriterial Valuation of Environmental Projects. In Sustainability Accountiong and Reporting at Micro-economic and Macro-economic Levels. Brno: MŽP, 2007, s. 132-140. ISBN 978-80-7194-971-8.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Mono-criterial and Multicriterial Valuation of Environmental Projects
Název česky Jednokriteriální a vícekriteriální metody při hodnocení environmentálních projektů
Autoři SOUKOPOVÁ, Jana (203 Česká republika, garant, domácí).
Vydání Brno, Sustainability Accountiong and Reporting at Micro-economic and Macro-economic Levels, od s. 132-140, 9 s. 2007.
Nakladatel MŽP
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 50200 5.2 Economics and Business
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14560/07:00041405
Organizační jednotka Ekonomicko-správní fakulta
ISBN 978-80-7194-971-8
Klíčová slova anglicky public project; mono-criterial methdos; multi-criterial methods; evaluation
Štítky evaluation, mono-criterial methdos, multi-criterial methods, public project
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: doc. Ing. Mgr. Jana Soukopová, Ph.D., učo 22882. Změněno: 30. 4. 2011 19:15.
Anotace
Projects from the field of the protection and formation of the environment (environmental projects) have, as opposed to public projects a range of specifics that are related to the problem of sustainability, which main goal is to preserve the environment for future generations in as little changed form as possible. Therefore they are not only valuated according to their economic effectiveness, but also from a view of their impact on the environment. In such evaluation a range of problems, that are not that obvious in other fields of the public sector, are met. Paper itroduce mono-criterial and multicriterial methods of valuation in case of environmental valuation. At present both groups of methods are used to valuate the environmental projects, i.e. in static as well as dynamic form.
Anotace česky
Projekty z oblasti ochrany a tvorby životního prostředí (environmentální projekty) mají oproti ostatním veřejným projektům řadu specifik, který souvisejí převážně s problematikou trvalé udržitelnosti, jejíž hlavním cílem je zachování životního prostředí dalším generacím v co nejméně pozměněné podobě. Nejsou proto hodnoceny jen z hlediska ekonomické efektivnosti, ale i z pohledu vlivu na životní prostředí. Takové hodnocení pak naráží na řadu problémů, které v jiných oblastech veřejného sektoru nejsou tak zřejmé. Článek pojednává o jednokriteriálních a vícekriteriálních metodách při tomto hodnocení. Pro hodnocení environmentálních projektů se v současné době používají obě skupiny metod a to ve statické i dynamické formě
VytisknoutZobrazeno: 5. 5. 2024 19:08