B 2007

Základy výživy ve sportu

MANDELOVÁ, Lucie a Iva HRNČIŘÍKOVÁ

Základní údaje

Originální název

Základy výživy ve sportu

Název česky

Základy výživy ve sportu

Název anglicky

Basic sport nutrition

Autoři

MANDELOVÁ, Lucie (203 Česká republika, garant) a Iva HRNČIŘÍKOVÁ (203 Česká republika)

Vydání

1.vyd. Brno, 72 s. 4492/FSpS-1/07-17/99, 2007

Nakladatel

MU

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Odborná kniha

Obor

Sport a aktivity volného času

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Kód RIV

RIV/00216224:14510/07:00032254

Organizační jednotka

Fakulta sportovních studií

ISBN

978-80-210-4281-0

Klíčová slova anglicky

sport nutriton; sacharides; lipids; proteins

Příznaky

Recenzováno
Změněno: 26. 3. 2010 11:33, Mgr. Lucie Mandelová, Ph.D.

Anotace

V originále

Skripta pojednávají o základech sportovní výživy. Kniha je rozdělena do jednotlivých kapitol, ve kterých jsou popisovány základní živiny (cukry, tuky, bílkoviny) i mikroživiny (minerální látky, vitaminy). Další kapitola je věnována vodě a potřebám tekutin pro sportovce. Několik kapitol se věnuje specificky výživě před, při a po sportovním výkonu. Krátce je zde zmíněna výživa specifických skupin obyvatelstva. Jedna kapitola se věnuje doplňkům stravy. Skriptum je určeno pro studenty FSpS.

Anglicky

Lecture notes treat about basic of sport nutrition. Book is address to students of sports faculty.Book is divided to number of chapter - proteins, sacharides, lipids, vitamins, minerals, nutrition before, in the middle, after sport event and so on.