MANDELOVÁ, Lucie a Iva HRNČIŘÍKOVÁ. Základy výživy ve sportu. 1.vyd. Brno: MU, 2007, 72 s. 4492/FSpS-1/07-17/99. ISBN 978-80-210-4281-0.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Základy výživy ve sportu
Název česky Základy výživy ve sportu
Název anglicky Basic sport nutrition
Autoři MANDELOVÁ, Lucie (203 Česká republika, garant) a Iva HRNČIŘÍKOVÁ (203 Česká republika).
Vydání 1.vyd. Brno, 72 s. 4492/FSpS-1/07-17/99, 2007.
Nakladatel MU
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Odborná kniha
Obor Sport a aktivity volného času
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14510/07:00032254
Organizační jednotka Fakulta sportovních studií
ISBN 978-80-210-4281-0
Klíčová slova anglicky sport nutriton; sacharides; lipids; proteins
Štítky lipids, proteins, sacharides, sport nutriton
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Lucie Mandelová, Ph.D., učo 20828. Změněno: 26. 3. 2010 11:33.
Anotace
Skripta pojednávají o základech sportovní výživy. Kniha je rozdělena do jednotlivých kapitol, ve kterých jsou popisovány základní živiny (cukry, tuky, bílkoviny) i mikroživiny (minerální látky, vitaminy). Další kapitola je věnována vodě a potřebám tekutin pro sportovce. Několik kapitol se věnuje specificky výživě před, při a po sportovním výkonu. Krátce je zde zmíněna výživa specifických skupin obyvatelstva. Jedna kapitola se věnuje doplňkům stravy. Skriptum je určeno pro studenty FSpS.
Anotace anglicky
Lecture notes treat about basic of sport nutrition. Book is address to students of sports faculty.Book is divided to number of chapter - proteins, sacharides, lipids, vitamins, minerals, nutrition before, in the middle, after sport event and so on.
VytisknoutZobrazeno: 27. 4. 2024 21:01