HOUŠKA, Milan, Jiří STROHALM, Jiří TOTUŠEK, Danuše LEFNEROVÁ, Naděžda VRCHOTOVA, D. GABROVSKA, B. OTOVA a P. GRESOVA. Food safety issues of high pressure treated fruit/vegetable juices. High pressure research. Paris, France: Taylor & Francis, 2007, roč. 27, č. 1, s. 157-162. ISSN 0895-7959. Dostupné z: https://dx.doi.org/10.1080/08957950601082524.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Food safety issues of high pressure treated fruit/vegetable juices
Název česky Zajištění bezpečnosti ovocno-zeleninové šťáv ošetřením vysokým tlakem
Autoři HOUŠKA, Milan (203 Česká republika, garant), Jiří STROHALM (203 Česká republika), Jiří TOTUŠEK (203 Česká republika, domácí), Danuše LEFNEROVÁ (203 Česká republika, domácí), Naděžda VRCHOTOVA (203 Česká republika), D. GABROVSKA (203 Česká republika), B. OTOVA (203 Česká republika) a P. GRESOVA (203 Česká republika).
Vydání High pressure research, Paris, France, Taylor & Francis, 2007, 0895-7959.
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 21101 Food and beverages
Stát vydavatele Spojené státy
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Impakt faktor Impact factor: 0.840
Kód RIV RIV/00216224:14110/07:00050798
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Doi http://dx.doi.org/10.1080/08957950601082524
UT WoS 000245677500027
Klíčová slova anglicky food safety; high pressure; fruit vegetable
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: Mgr. Michal Petr, učo 65024. Změněno: 20. 4. 2012 09:52.
Anotace
The food safety issues of the high pressure pasteurized fruit/vegetable juices are in focus of the paper. The development of HACCP system for production of carrot, red beet and apple/brocoli/orange juice is given together with results of analysis of samples, challenge testing and storage tests. Also the anti-mutagenic activity in vitro tests are presented.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 23:27