Informační systém MU
SCHWARZ, Daniel, Miroslav PENKA a Ladislav DUŠEK. ICT řešení pro sdílené obrazové úložiště v telehematologii. In Sborník 7. česko-slovenské konference Trendy v biomedicínském inženýrství. Kladno: ČVUT v Praze, 2007, s. 72-75. ISBN 978-80-01-03777-5.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název ICT řešení pro sdílené obrazové úložiště v telehematologii
Název anglicky ICT solution for a shared image repository in telehematology
Autoři SCHWARZ, Daniel, Miroslav PENKA a Ladislav DUŠEK.
Vydání Kladno, Sborník 7. česko-slovenské konference Trendy v biomedicínském inženýrství, od s. 72-75, 4 s. 2007.
Nakladatel ČVUT v Praze
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 20206 Computer hardware and architecture
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
ISBN 978-80-01-03777-5
Klíčová slova anglicky telemedicine;hematology
Štítky hematology, Telemedicine
Změnil Změnil: doc. Ing. Daniel Schwarz, Ph.D., učo 195581. Změněno: 17. 9. 2007 11:01.
Anotace
Telehematologie je jedním z programů pro tvorbu multimediálních učebních pomůcek na Lékařské fakultě Masarykovy univerzity. Zahrnuje vznik a využití webového archivu snímků a k němu připojených telehematologických stanic. Archiv má svou klinickou a edukační část. V klinické části je možno komplikovaný nebo nejasný nález přes společné úložiště předat jiným lékařům a formou rychlé výměny informací po síti s nimi nález probrat. V edukační části jsou snímky doplněny o nezbytné údaje tak, aby byl archiv využitelný pro interaktivní výuku včetně cenné možnosti efektivního samostudia. ICT řešení, které je popsáno v tomto příspěvku, se od roku 2007 stává také součástí meziuniverzitního projektu MEFANET, který řeší modernizaci a strategický rozvoj výuky lékařských oborů pomocí informačních technologií a telemedicíny. Projekt zahájil v této oblasti celorepublikovou efektivní spolupráci, která je otevřena všem lékařským fakultám v České republice.
Anotace anglicky
Telehematology, the educational program at the Faculty of Medicine of Masaryk University, presents formation and utilization of a web image archive and connected telehematology workstations. The archive includes a clinical part as well as an educational part. It allows physicians to remotely consult indefinite findings with the use of a shared image repository. In the educational part, it is available for contact tuition as well as for effective distant learning in a wide range of medical specialties.
Návaznosti
MSM 143300004, záměrNázev: Digitální knihovny
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Digitální knihovny
Zobrazeno: 27. 4. 2024 06:36