ŠPANOVÁ, Alena, Bohuslav RITTICH, Jana KŘÍŽOVÁ, Eva NĚMCOVÁ a Lucie KORDAČOVÁ. A simple procedure for isolation of PCR-ready bacterial DNA. In Ninth International Symposium on Advances in Extraction Technologies. Aalesund, Norway: University of Oslo, 2007, s. 209-209.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název A simple procedure for isolation of PCR-ready bacterial DNA
Název česky Jednoduchý postup izolace bakteriální DNA v kvalitě vhodné pro PCR
Autoři ŠPANOVÁ, Alena (203 Česká republika), Bohuslav RITTICH (203 Česká republika, garant), Jana KŘÍŽOVÁ (203 Česká republika), Eva NĚMCOVÁ (203 Česká republika) a Lucie KORDAČOVÁ (203 Česká republika).
Vydání Aalesund, Norway, Ninth International Symposium on Advances in Extraction Technologies, od s. 209-209, 1 s. 2007.
Nakladatel University of Oslo
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor Genetika a molekulární biologie
Stát vydavatele Norsko
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Kód RIV RIV/00216224:14310/07:00022639
Organizační jednotka Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova anglicky DNA; isolation; salting-out; NaCl
Štítky DNA, isolation, NaCl, salting-out
Příznaky Mezinárodní význam
Změnil Změnil: doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc., učo 1639. Změněno: 16. 7. 2008 12:44.
Anotace
PCR-ready DNA was isolated using salting-out procedure from crud cell lysates. The evaluated method is suitable for DNA isolation from pure cultures of bacterial cells. The reproducibility of RAPD and rep-PCR paterns was comparable with phenol extraction procedure.
Anotace česky
Cílem práce byla izoloce DNA v kvalitě pro PCR z hrubých lyzátů buněk bakterií pomocí vysolování chloridem sodným.Navržená metoda je vhodná pro izolaci DNA z čistých bakteriálních kultur. Reprodukovatelnost RAPD a rep-PCR profilů je srovnatelná s fenolovou extrakcí.
Návaznosti
MSM0021622415, záměrNázev: Molekulární podstata buněčných a tkáňových regulací
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Molekulární podstata buněčných a tkáňových regulací
1G46045, projekt VaVNázev: Molekulárně biologická analýza tuzemského fondu produkčních kmenů baktérií mléčného kvašení.
Investor: Ministerstvo zemědělství ČR, Molekulárně biologická analýza tuzemského fondu produkčních kmenů bakterií mléčného kvašení
1G58097, projekt VaVNázev: Molekulárně-genetické metody pro identifikaci probiotických bakterií lidského původu s vhodnými technologickými a hygienicko-zdravotními vlastnostmi pro výrobu funkčních potravin.
Investor: Ministerstvo zemědělství ČR, Molekulárně-genetické metody pro identifikaci probiotických bakterií lidského původu s vhodnými technologickými a hygienicko-zdravotními vlastnostmi pro výrobu funkčních potravin
2B06053, projekt VaVNázev: Nové postupy při charakterizaci a identifikaci probiotických kmenů bakterií vhodných pro funkční potraviny.
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Nové postupy při charakterizaci a identifikaci probiotických kmenů bakterií vhodných pro funkční potraviny
VytisknoutZobrazeno: 14. 5. 2024 23:56