B 2006

Éčka v potravinách

KLESCHT, Vladimír, Iva HRNČIŘÍKOVÁ a Lucie MANDELOVÁ

Základní údaje

Originální název

Éčka v potravinách

Název anglicky

E codes in food

Autoři

KLESCHT, Vladimír (203 Česká republika), Iva HRNČIŘÍKOVÁ (203 Česká republika, garant) a Lucie MANDELOVÁ (203 Česká republika)

Vydání

1. vyd. Brno, 108 s. KZ0045, 2006

Nakladatel

Computer Press, a.s.

Další údaje

Jazyk

čeština

Typ výsledku

Odborná kniha

Obor

21101 Food and beverages

Stát vydavatele

Česká republika

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Kód RIV

RIV/00216224:14510/06:00032409

Organizační jednotka

Fakulta sportovních studií

ISBN

80-251-1292-6

Klíčová slova anglicky

E codes; aditives; food

Štítky

Změněno: 26. 3. 2010 11:37, Mgr. Lucie Mandelová, Ph.D.

Anotace

V originále

Kniha popisuje obecně E-kódy, velká část se věnuje dělení a popisem jednotlivých skupin aditiv. Část knihy popisuje zdravotní aspekty užívání přidatných látek a také legislativu. Ke knize je připojena malá brožura, ve které jsou uvedena aditiva, která nejsou vhodná k užívání.

Anglicky

The book is generally about food aditives. The main part of book address to description of individual group of aditives. The rest of book is about legislation and healthy aspecction fo aditives.