D 2007

3. Structural and thermodynamical characterization of BclA, a lectin from Burkholderia cepacia complex (BCC)

LAMEIGNERE, Emilie, Lenka MALINOVSKÁ, Annabelle VARROT, Margita SLÁVIKOVÁ, Edward P. MITCHELL et. al.

Základní údaje

Originální název

3. Structural and thermodynamical characterization of BclA, a lectin from Burkholderia cepacia complex (BCC)

Název česky

Strukturní a termodynamická charakterizace BclA, lektinu z Burkholderia cepacia komplexu (BCC)

Autoři

LAMEIGNERE, Emilie, Lenka MALINOVSKÁ, Annabelle VARROT, Margita SLÁVIKOVÁ, Edward P. MITCHELL, Michaela WIMMEROVÁ a Anne IMBERTY

Vydání

Lubeck (Germany), 14th European Carbohydrate Symposium, EUROCARB 14, od s. X, 1 s. 2007

Nakladatel

Research Center Borstel and the Institute of Chemistry

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Stať ve sborníku

Obor

10600 1.6 Biological sciences

Stát vydavatele

Německo

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organizační jednotka

Přírodovědecká fakulta

Klíčová slova anglicky

structure; lectin; pathogen; cepacia complex

Příznaky

Mezinárodní význam
Změněno: 12. 11. 2007 18:14, prof. RNDr. Michaela Wimmerová, Ph.D.

Anotace

V originále

Printed Glycan arrays performed by the Consortium for Functional Glycomics (CFG) demonstrated that BclA has a strict specificity for oligosaccharide with a terminal alpha-mannose residue. Thermodynamics of the interaction of BclA with methyl-mannoside and some other mannosylated oligosaccharides was studied by isothermal titration microcalorimetry (ITC). protein has been crystallized and the structure of the complex with the methyl-mannoside was solved at 1.7A resolution.

Česky

BclA lektin byl strukturně a termodynamicky charakterizována jeho vysoká specifita vůči mannosylovaným sacharidům.

Návaznosti

LC06030, projekt VaV
Název: Biomolekulární centrum
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Biomolekulární centrum
MSM0021622413, záměr
Název: Proteiny v metabolismu a při interakci organismů s prostředím
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Proteiny v metabolismu a při interakci organismů s prostředím