2007
3. Structural and thermodynamical characterization of BclA, a lectin from Burkholderia cepacia complex (BCC)
LAMEIGNERE, Emilie, Lenka MALINOVSKÁ, Annabelle VARROT, Margita SLÁVIKOVÁ, Edward P. MITCHELL et. al.Základní údaje
Originální název
3. Structural and thermodynamical characterization of BclA, a lectin from Burkholderia cepacia complex (BCC)
Název česky
Strukturní a termodynamická charakterizace BclA, lektinu z Burkholderia cepacia komplexu (BCC)
Autoři
LAMEIGNERE, Emilie, Lenka MALINOVSKÁ, Annabelle VARROT, Margita SLÁVIKOVÁ, Edward P. MITCHELL, Michaela WIMMEROVÁ a Anne IMBERTY
Vydání
Lubeck (Germany), 14th European Carbohydrate Symposium, EUROCARB 14, od s. X, 1 s. 2007
Nakladatel
Research Center Borstel and the Institute of Chemistry
Další údaje
Jazyk
angličtina
Typ výsledku
Stať ve sborníku
Obor
10600 1.6 Biological sciences
Stát vydavatele
Německo
Utajení
není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka
Přírodovědecká fakulta
Klíčová slova anglicky
structure; lectin; pathogen; cepacia complex
Štítky
Příznaky
Mezinárodní význam
Změněno: 12. 11. 2007 18:14, prof. RNDr. Michaela Wimmerová, Ph.D.
V originále
Printed Glycan arrays performed by the Consortium for Functional Glycomics (CFG) demonstrated that BclA has a strict specificity for oligosaccharide with a terminal alpha-mannose residue. Thermodynamics of the interaction of BclA with methyl-mannoside and some other mannosylated oligosaccharides was studied by isothermal titration microcalorimetry (ITC). protein has been crystallized and the structure of the complex with the methyl-mannoside was solved at 1.7A resolution.
Česky
BclA lektin byl strukturně a termodynamicky charakterizována jeho vysoká specifita vůči mannosylovaným sacharidům.
Návaznosti
LC06030, projekt VaV |
| ||
MSM0021622413, záměr |
|