ČELEDA, Pavel, Vojtěch KRMÍČEK, Martin REHÁK a David MEDVIGY. High-Speed Network Traffic Acquisition for Agent Systems. In Intelligent Agent Technology. Los Alamitos, California: IEEE Computer Society, 2007, s. 477-480. ISBN 978-0-7695-3027-7.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název High-Speed Network Traffic Acquisition for Agent Systems
Název česky Získávání vysokorychlostního síťového provozu pro agentní systémy
Autoři ČELEDA, Pavel (203 Česká republika, garant, domácí), Vojtěch KRMÍČEK (203 Česká republika, domácí), Martin REHÁK (203 Česká republika) a David MEDVIGY (840 Spojené státy).
Vydání Los Alamitos, California, Intelligent Agent Technology, od s. 477-480, 4 s. 2007.
Nakladatel IEEE Computer Society
Další údaje
Originální jazyk angličtina
Typ výsledku Stať ve sborníku
Obor 10201 Computer sciences, information science, bioinformatics
Stát vydavatele Spojené státy
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
WWW URL
Kód RIV RIV/00216224:14610/07:00041658
Organizační jednotka Ústav výpočetní techniky
ISBN 978-0-7695-3027-7
UT WoS 000252477900083
Klíčová slova anglicky high-speed network; traffic acquisition; agent system
Štítky agent system, high-speed network, rivok, traffic acquisition
Příznaky Mezinárodní význam, Recenzováno
Změnil Změnila: Mgr. Marta Novotná Buršíková, učo 15689. Změněno: 25. 3. 2011 13:43.
Anotace
This paper presents a design of high-speed network traffic acquisition subsystem suitable for agent-based intrusion detection systems. To match the performance requirements and to improve network traffic measurement, wire-speed data acquisition layer is based on hardware-accelerated probes, which provide real-time network traffic statistics. The network traffic is stored in collector servers and preprocessed data is then sent to detection agents that use heterogenous anomaly detection methods. These methods are correlated by means of trust and reputation models, and the conclusions regarding the maliciousness of the traffic is presented to the operator. Presented system is designed to improve the performance of agent-based intrusion detection systems and allow them to efficiently identify malicious traffic. The main contribution of presented system is its ability to aggregate real-time network-wide statistics from geographically dispersed probes. Traffic acquisition system is designed for deployment on high-speed backbone networks.
Anotace česky
Tento článek prezentuje návrh systému pro získávání dat z vysokorychlostních sítích použitelný pro agentní systémy detekce síťových anomálií. Abychom splnili požadavky na vysokorychlostní sběr dat a zlepšili měření síťového provozu, je systém založen na hardwarově akcelerovaných sondách, které poskytují statistiky síťového provozu v reálném čase. Tento provoz je ukládán na kolektorových serverech a předzpracovaná data jsou následně poslána detekčním agentům využívajícím rozdílné metody detekce anomálií. Prezentovaný systém je navržen za účelem zlepšení výkonnosti agentní detekčním systému a umožnění efektivní identifikace škodlivého provozu. Hlavní přínos našeho přístupu je možnost získávat síťové statistiky v reálném čase z geograficky různě rozmístěných sond. Celý systém je určen pro nasazení ve vysokorychlostních páteřních sítích.
Návaznosti
N62558-07-C-0001, interní kód MUNázev: Distribuované mechanismy pro ochranu počítačových sítí (Akronym: CAMNEP)
Investor: Armáda Spojených států (Velitelské centrum pro vědu, výzkum a inženýrství), Distribuované mechanismy pro ochranu počítačových sítí
VytisknoutZobrazeno: 14. 7. 2024 22:21