ŠTEGNEROVÁ, Hana, Eva NÁPRAVNÍKOVÁ, Iva STEINHAUSEROVÁ a Pavel ŠVEC. Identifikace bakterií mléčného kvašení v mase baleném v podmínkách ochranné atmosféry. Veterinářství. 2007, roč. 57, č. 1, s. 39-42. ISSN 0506-8231. |
Další formáty:
BibTeX
LaTeX
RIS
@article{748764, author = {Štegnerová, Hana and Nápravníková, Eva and Steinhauserová, Iva and Švec, Pavel}, article_number = {1}, keywords = {Lactic Acid Bacteria; identification; meat}, language = {cze}, issn = {0506-8231}, journal = {Veterinářství}, title = {Identifikace bakterií mléčného kvašení v mase baleném v podmínkách ochranné atmosféry}, volume = {57}, year = {2007} }
TY - JOUR ID - 748764 AU - Štegnerová, Hana - Nápravníková, Eva - Steinhauserová, Iva - Švec, Pavel PY - 2007 TI - Identifikace bakterií mléčného kvašení v mase baleném v podmínkách ochranné atmosféry JF - Veterinářství VL - 57 IS - 1 SP - 39-42 EP - 39-42 SN - 05068231 KW - Lactic Acid Bacteria KW - identification KW - meat N2 - Cílem práce byla detekce bakterií mléčného kvašení (BMK) ve vzorcích hovězího a vepřového masa, baleného v ochranné atmosféře, a jejich rodová a druhová identifikace. Jako jedna z příčin kažení baleného masa byly identifikovány mléčné bakterie rodu Leuconostoc a Lactobacillus. Kvantitativní nárůst přítomných BMK dosáhl maxima 106 KTJ/g v rozmezí 21-28 dnů skladování v závislosti na druhu masa. Po uplynutí této doby bylo balené maso vzhledem k výrazným senzorickým změnám v důsledku probíhajících fermentačních procesů nepoživatelné. ER -
ŠTEGNEROVÁ, Hana, Eva NÁPRAVNÍKOVÁ, Iva STEINHAUSEROVÁ a Pavel ŠVEC. Identifikace bakterií mléčného kvašení v mase baleném v podmínkách ochranné atmosféry. \textit{Veterinářství}. 2007, roč.~57, č.~1, s.~39-42. ISSN~0506-8231.
|