HANKE, Ivo, Barbora GARAJOVÁ, Milan KORSA, Vladimír PROCHÁZKA a Antonín KALA. Vužití kontinuálních eliminačních metod na chirurgické JIP. Rozhledy v chirurgii. Praha: Česká lékařská společnost JEP, 2006, roč. 85, č. 11, s. 570-572. ISSN 0035-9351.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Vužití kontinuálních eliminačních metod na chirurgické JIP
Název česky Vužití kontinuálních eliminačních metod na chirurgické JIP
Název anglicky Ulitization of Continuous Elimination Methods at the Surgical ICU
Autoři HANKE, Ivo, Barbora GARAJOVÁ, Milan KORSA, Vladimír PROCHÁZKA a Antonín KALA.
Vydání Rozhledy v chirurgii, Praha, Česká lékařská společnost JEP, 2006, 0035-9351.
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Článek v odborném periodiku
Obor 30200 3.2 Clinical medicine
Stát vydavatele Česká republika
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Lékařská fakulta
Klíčová slova anglicky CRRT; CVVH; indication; acute renal insufficiency; intensive surgical care; MODS
Štítky acute renal insufficiency, CRRT, CVVH, indication, intensive surgical care, MODS
Změnil Změnila: Hana Půčková, učo 1746. Změněno: 7. 4. 2010 10:36.
Anotace
Autoři referují o příčinách zavedení a používání kontinuální veno-venózní hemofiltrace na svém pracovišti intenzivní péče. Detailně popisují danou techniku. Na základě výsledků souboru 46 nemocných doporučují zavádění této techniky na pracoviště intenzivní péče, která pečují o chirurgické nemocné se selhávajícími orgánovými funkcemi, jako vysoce nezbytné a přínosné.
Anotace anglicky
The authors inform about the cause of introduction and use of continuous veno-venosus hemofilitration at theirs intensive care unit. They describe in details this technique. They present theirs experience in this field and give the overview of the development of its indication in the last years. Based on group of 46 patient results, they recommend implementation of this technique tzo intensive care units, where surgical patients with organ insufficiency are treated as highly positive and essential.
VytisknoutZobrazeno: 21. 7. 2024 16:26