KOMENDOVÁ, Jana. Zvýhodňování dodavatelů zaměstnávajících osoby se zdravotním postižením při zadávání veřejných zakázek. In Veřejný zájem v obchodním právu. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita Brno, 2008, s. 168 . 176, 187 s. ISBN 978-80-210-4574-3.
Další formáty:   BibTeX LaTeX RIS
Základní údaje
Originální název Zvýhodňování dodavatelů zaměstnávajících osoby se zdravotním postižením při zadávání veřejných zakázek
Název anglicky Advantages Offered to Suppliers that Employ Persons with Disabilities when Awarding Public Contracts
Autoři KOMENDOVÁ, Jana.
Vydání 1. vyd. Brno, Veřejný zájem v obchodním právu, od s. 168 . 176, 187 s. 2008.
Nakladatel Masarykova univerzita Brno
Další údaje
Originální jazyk čeština
Typ výsledku Stať ve sborníku
Utajení není předmětem státního či obchodního tajemství
Organizační jednotka Právnická fakulta
ISBN 978-80-210-4574-3
Klíčová slova anglicky Public contracts, advanteges offered to suppliers, persons with disabilities, sheltered workshop, employment programme, awarde procedure
Příznaky Recenzováno
Změnil Změnila: JUDr. Jana Komendová, Ph.D., učo 40001. Změněno: 3. 4. 2013 19:57.
Anotace
Článek se zabývá úpravou zvýhodnění dodavatelů zaměstnávaajících osoby se zdravotním postižením při zadávání veřejných zakázek. Současná právní úprava předpokládá dva způsoby zvýhodnění. První z nich spočívá v možnosti zadavatele vyhradit účast v zadávacím řízení pouze pro dodavatele, kteří jsou provozovateli chráněné pracovní dílny nebo na něž se vztahuje program zaměstnanosti, na jehož základě dodavatel zaměstnává více než 50 % osob se zdravotním postižením. Druhý způsob zvýhodnění se uplatňuje ve fázi hodnocení nabídek. Nabídková cena dodavatele, který zaměstnává více než 25 zaměstnanců, z nichž je více než 50 % osob se zdravotní postižením, musí být hodnocena jako nejnižší, nepřekročí-li nejnižší nabídkovou cenu předloženou ostatními uchazeči o více než 15 %.
Anotace anglicky
The article analyses the regulation of advantages offered to suppliers employing persons with disabilities when awarding public contracts. The present legal regulation provides for two forms of advantages. The first one gives a contracting entity the possibility to stipulate in the notice or invitation to commence award procedure that award procedure may only be participated in by suppliers operating the sheltered workshop or involving in employing programme under which such suppliers employ more than 50 % of persons with disabilities. The second one is applied at the stage of offers evaluating. The tender price offered by supplier employing more than 25 employees, out of whom more than 50 % are persons with disabilities, shall be evaluated as the lowest one if it does not exceed the lowest tender price submitted by the other suppliers by up to 15 %.
VytisknoutZobrazeno: 26. 4. 2024 20:09