D 2008

Comparison of PCR-ready DNA Isolation Methods from Lactic Acid Bacteria used in Dairy Industry

ŠPANOVÁ, Alena, Bohuslav RITTICH, Eva NĚMCOVÁ, Jana KŘÍŽOVÁ, Daniel HORÁK et. al.

Základní údaje

Originální název

Comparison of PCR-ready DNA Isolation Methods from Lactic Acid Bacteria used in Dairy Industry

Název česky

Srovnání metod izolace DNA z bakterií mléčného kvašení používaných v mllékárenském průmyslu

Autoři

ŠPANOVÁ, Alena, Bohuslav RITTICH, Eva NĚMCOVÁ, Jana KŘÍŽOVÁ a Daniel HORÁK

Vydání

Vancouver, 7th International Conference on the Scientific and Clinical Applications of Magnetic Carriers, s. 203-203, 2008

Nakladatel

University of British Columbia, Canada

Další údaje

Jazyk

angličtina

Typ výsledku

Stať ve sborníku

Obor

Genetika a molekulární biologie

Stát vydavatele

Kanada

Utajení

není předmětem státního či obchodního tajemství

Organizační jednotka

Přírodovědecká fakulta

Klíčová slova anglicky

DNA; isolation; magnetic microspheres; lactic acid bacteria; PCR

Příznaky

Mezinárodní význam, Recenzováno
Změněno: 17. 7. 2008 10:29, doc. Ing. Bohuslav Rittich, CSc.

Anotace

V originále

Different methods for isolation of PCR-ready DNA were tested. The influence of the DNA isolation procedures tested on the reproducibility of RAPD and rep-PCR was studied. The reproducibility of amplification of DNA isolated by the salting-out method and adsorption on magnetic nonporous microspheres was comparable with the phenol extraction method.

Česky

Bylo ověřováno použití různých metod pro izolaci DNA v kvalitě pro PCR. Byl studován použitého postupu na reprodukovatelnost RAPD a rep-PCR. Reprodukovatelnost amplifikace DNA izolované vysolováním a adsorpcí DNA na magnetické neporézní mikročástice byla srovnatelná s fenolovou extrakcí.

Návaznosti

MSM0021622415, záměr
Název: Molekulární podstata buněčných a tkáňových regulací
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Molekulární podstata buněčných a tkáňových regulací
1G46045, projekt VaV
Název: Molekulárně biologická analýza tuzemského fondu produkčních kmenů baktérií mléčného kvašení.
Investor: Ministerstvo zemědělství ČR, Molekulárně biologická analýza tuzemského fondu produkčních kmenů bakterií mléčného kvašení
2B06053, projekt VaV
Název: Nové postupy při charakterizaci a identifikaci probiotických kmenů bakterií vhodných pro funkční potraviny.
Investor: Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR, Nové postupy při charakterizaci a identifikaci probiotických kmenů bakterií vhodných pro funkční potraviny